Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΚ. Χατζηδάκης: Έρχονται αυξήσεις στις συντάξεις από το 2023

Κ. Χατζηδάκης: Έρχονται αυξήσεις στις συντάξεις από το 2023

Στα οικονομικά ζητήματα της χώρας αναφέρθηκε στο MEGA, λίγες ώρες πριν τις δηλώσεις του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης.

Αναφερόμενος στα αναδρομικά των συντάξεων δήλωσε πως σχετικά με το θέμα αυτό είχε τοποθετηθεί η κυβέρνηση από το καλοκαίρι του 2020. «Τότε είχε επεκταθεί η ισχύς μιας απόφασης του Συμβουλίου Επικρατείας που δικαίωνε συνταξιούχους, οι οποίοι είχαν προσφύγει για περικοπές που είχαν γίνει επί ΣΥΡΙΖΑ, το ’15-’16. Η κυβέρνηση δεν είχε υποχρέωση να το κάνει, το έκανε επειδή το ήθελε» εξήγησε ο υπουργός.

Τόνισε πως απόψε στη ΔΕΘ οι συνταξιούχοι θα ακούσουν πολύ πιο σημαντικά πράγματα, «πιο μόνιμης ισχύος».

«Η κυβέρνηση θα ανακοινώσει μόνιμες αυξήσεις από 1/1/2023 και μάλιστα θα είναι τριπλές αυξήσεις» αποκάλυψε ο κ. Χατζηδάκης.

Αναφορικά με όσους έχουν μεγάλη προσωπική διαφορά, ο υπουργός είπε πως θα εξαλειφθεί προκειμένου να είναι «σε ευμενή θέση για τον επόμενο γύρο των αυξήσεων».

Συνέχισε αποκαλύπτοντας πως θα καταργηθεί και η έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης για πάνω από 1 εκατομμύριο συνταξιούχους που έχουν εισόδημα  συνολικό πάνω από 12.000 ευρώ.

Ερωτώμενος για τον κατώτατο μισθό και το ενδεχόμενο να φτάσει πάνω από τα 751 ευρώ, ο κ. Χατζηδάκης απάντησε πως πρέπει να γίνει μία διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους, με την Τράπεζα Ελλάδος, το ΚΕΠΕ, στη συνέχεια πρέπει ο υπουργός εργασίας να κάνει πρόταση στο υπουργικό συμβούλιο και αυτό να εγκρίνει την αύξηση. «Εμείς  δεν χαρίζουμε το μονοπώλιο της κοινωνικής ευαισθησίας σε κανέναν» είπε ο υπουργός.

«Τα επιδόματα που είναι συνδεδεμένα με τον κατώτατο μισθό θα αυξηθούν και αυτά» αποκάλυψε ο κ. Χατζηδάκης.

Τόνισε πως ο πρωθυπουργός δεν θα εμφανιστεί ως πολιτικός «Άι Βασίλης» καθώς διανύουμε μία δύσκολη δημοσιονομική περίοδο.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ