Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΚρίσιμη εβδομάδα με φινάλε Αυγούστου, αποτελέσματα και MSCI

Κρίσιμη εβδομάδα με φινάλε Αυγούστου, αποτελέσματα και MSCI

Αρκετά ενδιαφέρουσα αναμένεται να είναι και η τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου και του 8μήνου που ξεκινά σήμερα για την εγχώρια αγορά, καθώς περιλαμβάνει το rebalancing για την αναδιάρθρωση του δείκτη MSCI Standard Greece, αλλά και ανακοινώσεις αποτελεσμάτων. To rebalancing θα λάβει χώρα στη συνεδρίαση της Πέμπτης 31 Αυγούστου, καθώς από την Παρασκευή 1η Σεπτεμβρίου η Πειραιώς εισάγεται στο δείκτη MSCI Standard Greece, ενώ αφαιρείται η Τέρνα Ενεργειακή.

Μένει να δούμε πόσες εισροές θα καταγραφούν στη μετοχή της Πειραιώς, ενώ στη συνεδρίαση της Πέμπτης ο τζίρος της αγοράς θα εκτοξευτεί, όπως πάγια γίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις.

Ξέχωρα από τον MSCI, από αυτή την εβδομάδα επανεκινούν οι ανακοινώσεις αποτελεσμάτων εξαμήνου, καθώς αύριο Τρίτη δημοσιεύει μεγέθη η Motor Oil, την Τετάρτη 30 Αυγούστου θα ανακοινώσει εξάμηνο η Austriancard Holdings ενώ το απόγευμα της Πέμπτης θα δημοσιεύσει μεγέθη ο όμιλος Helleniq Energy (πρώην Ελληνικά Πετρέλαια).

Την περασμένη εβδομάδα το χρηματιστήριο αντέδρασε θετικά, ύστερα από τέσσερις διαδοχικές πτωτικές εβδομάδες, που αφαίρεσαν περίπου 5,7% από το Γενικό Δείκτη, σε μια απαραίτητη αν μη τι άλλο διόρθωση. Το περασμένο πενθήμερο ο Γ.Δ. ενισχύθηκε σε ποσοστό 2,88%, ο FTSE 25 κέρδισε 2,79%, ο Mid Cap έκλεισε στο +3,43%, ενώ ο τραπεζικός δείκτης ενισχύθηκε κατά 3,28%.

Έτσι, το μήνα Αύγουστο, ο Γ.Δ. περιόρισε τις απώλειές του στο -2,67%, ο FTSE 25 διορθώνει σε ποσοστό 2,62%, ο Mid Cap χάνει 2%, ενώ ο τραπεζικός δείκτης έχει πτώση 3,28%. Αναφορικά με το σύνολο του τρέχοντος έτους, ο Γενικός Δείκτης του Χ.Α. κρατάει κέρδη 39,79%, ο FTSE 25 καταγράφει άνοδο 39,87%, ο Mid Cap είναι στο +52,15%, ενώ ο τραπεζικός δείκτης έχει τη μεγαλύτερη άνοδο κερδίζοντας 64,09%.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ