Τρίτη, 1 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΥΓΕΙΑCOVID-19Κορωνοϊός: Απεβίωσε το βρέφος που νοσηλευόταν διασωληνωμένο στην εντατική

Κορωνοϊός: Απεβίωσε το βρέφος που νοσηλευόταν διασωληνωμένο στην εντατική

«Έφυγε» από τη ζωή το βρέφος που νοσηλευόταν διασωληνωμένο με κορωνοϊό στο νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού σήμερα τα ξημερώματα. Πρόκειται για ένα αγοράκι μόλις 37 ημερών, το οποίο είναι το νεότερο θύμα της πανδημίας στη χώρα μας. Σύμφωνα με πληροφορίες το μωρό δεν είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα, ενώ εμφάνισε οξεία αναπνευστική δυσχέρεια λόγω πνευμονίας από τον ιό, 17 ημέρες μετά τη γέννησή του.

Σημειώνεται ότι ξεχωριστή αναφορά για το βρέφος που νοσηλευόταν διασωληνωμένο στη ΜΕΘ, είχε κάνει στις 24 Φεβρουαρίου ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας κατά τη διάρκεια της προγραμματισμένης Συνέντευξης Τύπου για την πορεία της πανδημίας από το υπουργείο Υγείας.

 Ο κ. Κικίλιας τότε είχε τονίσει ιδιαίτερα συγκινημένος μιας και ο ίδιος έγινε πατέρας πρόσφατα: «Παρακολουθώ από τις 19 Φεβρουαρίου την πορεία της υγείας  ενός μωρού 24ων ημερών, διασωληνωμένου στη ΜΕΘ στο νοσοκομείο Αγλαΐα Κυριακού. Μια μικρή αθώα ψυχή που δίνει μάχη για τη ζωή. Οι γιατροί κάνουν ό,τι μπορούν και ευχόμαστε να πάνε όλα καλά. Να σκεφτούμε όλοι αυτήν την εικόνα» είχε πει με αφορμή τα αυξημένα κρούσματα, εξαιτίας των μεταλλάξεων αλλά και της μετακίνησης των πολιτών στους δρόμους, στις παραλίες και τις πλατείες.

Το Ιατρικό ανακοινωθέν που εξέδωσε το νοσοκομείου αναφέρει: “Βρέφος άρρεν, ημερομηνία γέννησης 29.01.2021, εισήχθη στις 13.02.2021 (ηλικίας 16 ημερών)στη Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» με ρινίτιδα και πυρετό. Από τον εργαστηριακό έλεγχο διαπιστώθηκε PCRCOVID-19 (+).

Νοσηλεύτηκε αρχικά στη Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων του Γ.Ν.Π.Α. «Η Αγία Σοφία» έως τις 18.02.2021, οπότε εμφάνισε αναπνευστική δυσχέρεια και διακομίσθηκε στη ΜΕΘ COVID του Γ. Ν. Π. «Παναγιώτη & Αγλαΐας Κυριακού».

Παρά την κατάλληλη χορηγούμενη θεραπευτική αγωγή, παρουσίασε περαιτέρω επιδείνωση  και διασωληνώθηκε στις 19.02.2021.

Αρχικά τέθηκε σε συμβατικό μηχανικό αερισμό, αλλά λόγω εξελισσόμενης εικόνας  ΑRDS, στις 22.02.2021 τέθηκε σε HFOV με πολύ υψηλές παραμέτρους.

Το νεογνό κατέληξε στις 07.03.2021 και ώρα 11.45μ.μ. σε ηλικία 37 ημερών.

Ζητήθηκε από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών να διενεργήσει νεκροψία-νεκροτομή.”

Ρ. Μελά

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ