Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSH ΔΕΗ, τα ξένα σπίτια και η διαφορά του 1,7 δισ.

H ΔΕΗ, τα ξένα σπίτια και η διαφορά του 1,7 δισ.

Και μόνο, που η ΔΕΗ “βγαίνει στις αγορές” συνιστά επίτευγμα, που ως τεχνικάριος, με πολυετή πείρα στην μαρκέτα μας, δεν θυμάμαι για άλλον όμιλο του μεγέθους και σημασίας όπως η Επιχείρηση.  

Και εξηγούμαι, σήμερα “άνοιξε το βιβλίο προσφορών” για το ομόλογο, ύψους 500 εκατ., που θα εισαχθεί προς διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο του Δουβλίνου. Και μόνο τα ονόματα των Goldman Sachs- HSBC που ενεργούν ως Διεθνείς Συντονιστές αρκούν.

Πολλώ δε μάλλον εάν συνεκτιμηθούν τα επενδυτικά σπίτια των Citigroup, Credit Suisse, J P Morgan, Ambrosia Capital, Sociedad de Valores, όπως και τα ελληνικά των, Εθνικής, Alpha Bank, Πειραιώς, Eurobank.

Επιπλέον έχει δοθεί η πιστοποίηση του οίκου Fitch με μακροπρόθεσμη αξιολόγηση ΒΒ+ και θετικό outlook.  

Και για να μιλάμε με τάξεις μεγέθους, στα 9,125 ευρώ η μετοχή που αντιστοιχεί σε μία αποτίμηση 2,15 δισ. 

Μην ξεχνώντας, πως μόλις ένα χρόνο πριν, στο κραχ των αγορών λόγω Covid-19 η μετοχή ήταν στο 1,453 ευρώ (συνεδρίαση 17ης Μαρτίου) και ότι για τη ΔΕΗ η διοίκηση επιχειρεί ένα turn around story από τα επίπεδα απαξίωσης του ομίλου, άνοιξη του 2019, των μόλις 380 εκατ. ευρώ.  

Υπολογίστε τρέχουσα χρηματιστηριακή αξία 2,15 μείον 380 εκατ. μας κάνει 1,74 δισ. δλδ ένα 1,2% του ΑΕΠ. Δεν το λες και λίγο.       

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ