Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΚίνα: Υψηλές θερμοκρασίες ρεκόρ σε βόρειες περιοχές της χώρας

Κίνα: Υψηλές θερμοκρασίες ρεκόρ σε βόρειες περιοχές της χώρας

Υψηλές θερμοκρασίες που αποτελούν ρεκόρ για την εποχή καταγράφηκαν χθες σε τμήματα της βόρειας Κίνας, με το θερμόμετρο στην πόλη Σαχέ να φθάνει στους 31,8 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.

Εκτός από τη Σαχέ, οι θερμοκρασίες σε περιοχές όπως η Γκαογί, η Γιονγκνιάν και η Χαντάν, όλες στην επαρχία Χεμπέι, ξεπέρασαν το όριο των 30° νωρίτερα φέτος σε σχέση με το παρελθόν, ενώ έχουν τις υψηλότερες καταγεγραμμένες θερμοκρασίες για το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου.

«Βλέπουμε μια Γη που θερμαίνεται με ταχείς ρυθμούς με όλες αυτές τις υψηλές θερμοκρασίες που καταγράφηκαν σήμερα», ανέφερε η μετεωρολογική υπηρεσία της Κίνας στην πλατφόρμα Weibo.

Πάνω από 10 μεγάλες κινεζικές πόλεις κατέγραψαν αυτή την εβδομάδα υψηλές θερμοκρασίες που θεωρούνται ρεκόρ για αυτή την εποχή του έτους, με την Ουχάν και την Τζενγκτζόου στην κεντρική Κίνα να έχουν θερμοκρασίες που ξεπερνούν κατά 10 βαθμούς και πλέον τα φυσιολογικά επίπεδα για τις αρχές Μαρτίου.

Τον περασμένο μήνα, κάποιες νότιες περιοχές επίσης ανέφεραν ότι η άνοιξη έφθασε περίπου 20 ημέρες νωρίτερα από το συνηθισμένο, σύμφωνα με την Μετεωρολογική Διοίκηση Κίνας (CMA).

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ