Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣΚέρδη ρεκόρ στο πρώτο τρίμηνο για την Performance Shipping

Κέρδη ρεκόρ στο πρώτο τρίμηνο για την Performance Shipping

Καθαρά κέρδη ύψους 15,7 εκατ. δολαρίων και καθαρά κέρδη που αναλογούν στους μετόχους κοινών μετοχών ύψους 4,6 εκατ. δολαρίων γνωστοποίησε για το πρώτο τρίμηνο του 2023 η Performance Shipping Inc. συμφερόντων Αλίκης Παληού.

Ειδικότερα, τα κέρδη προήλθαν από ένα άλμα 245% στα έσοδα, τα οποία εκτινάχθηκαν στα 29,5 εκατ. δολάρια κατά τη διάρκεια του τριμήνου, από 8,57 εκατ. δολάρια που ήταν την ίδια περίοδο του 2022, που τροφοδοτήθηκε από την αύξηση των ναύλων. Επίσης, τα TCE έσοδα ανήλθαν σε σχεδόν 41.200 δολάρια ανά ημέρα και ανά πλοίο, από 12.400 δολάρια το πρώτο τρίμηνο του περασμένου έτους.

“Κατά το πρώτο τρίμηνο του 2023, τα θεμελιώδη μεγέθη της αγοράς δεξαμενόπλοιων παρέμειναν ισχυρά, υποστηριζόμενα από τις συνεχιζόμενες αλλαγές στα εμπορικά πρότυπα που προκύπτουν από τις κυρώσεις στις εξαγωγές ρωσικού αργού πετρελαίου, ωφελώντας έτσι τα ταξίδια με δεξαμενόπλοια μεγαλύτερης διάρκειας”, ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας, Ανδρέας Μιχαλόπουλος.

“Η βελτιωμένη ζήτηση τονομιλίων, σε συνδυασμό με την περιορισμένη αύξηση της προσφοράς και την ανάκαμψη της ζήτησης από την Κίνα, δημιούργησαν ένα σταθερό περιβάλλον ναύλωσης δεξαμενόπλοιων”, πρόσθεσε.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ