Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΚέρδη και ισχυρή ρευστότητα για την Safe Bulkers

Κέρδη και ισχυρή ρευστότητα για την Safe Bulkers

Σημαντική κερδοφορία κατέγραψε για το δεύτερο τρίμηνο του έτους η Safe Bulkers, συμφερόντων Πόλυ Β. Χατζηιωάννου.

Πιο συγκεκριμένα, η ναυτιλιακή ανακοίνωσε κέρδη 50,3 εκατ. δολαρίων, έναντι των περσινών 32,4 εκατ. δολαρίων. Τα καθαρά έσοδα της εταιρείας διαμορφώθηκαν στα 91,6 εκατ. δολάρια, έναντι 81, 6 εκατ. δολαρίων για το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο. Ακόμα, τα κέρδη προ φόρων, τόκων & αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν στα 66,5 εκατ. δολάρια.

Σε επίπεδο εξαμήνου η εταιρεία κατέγραψε καθαρά έσοδα 169,3 εκατ. δολαρίων, έναντι των περσινών 144,1 εκατ. δολαρίων, με τα κέρδη να ανέρχονται στα 86.7 εκατ. δολάρια από 53,8 εκατ. δολάρια.

Ο Δρ Λουκάς Μπαρμπαρής, Πρόεδρος της εταιρείας, δήλωσε:

«Βασικά σημεία του δεύτερου τριμήνου, ήταν μία πολύ ικανοποιητική κερδοφορία με EPS 0,40 $ ανά μετοχή και η παράδοση του πρώτου νεότευκτου Kamsarmax. Πιστεύουμε τα νεότευκτα πλοία που παραγγείλαμε θα μας προσφέρουν ουσιαστικά λειτουργικά και εμπορικά πλεονεκτήματα σε συνδυασμό με τη μείωση των εκπομπών CO2. Πιστεύουμε ότι η ισχυρή ρευστότητά και η σχετικά χαμηλή μόχλευση θα μας επιτρέψει να είμαστε χρηματο-οικονομικά ευέλικτοι, ενώ θα συνεχίζουμε να ανταμείβουμε τους μετόχους μας».

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ