Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΚέρδη άνω του 1 δισ. δολαρίων και «λαμπρό» μέλλον για Danaos- Κούστα

Κέρδη άνω του 1 δισ. δολαρίων και «λαμπρό» μέλλον για Danaos- Κούστα

Ως «λαμπρό» χαρακτήρισε το μέλλον ο CEO της Danaos Corporation, Γιάννης Κούστας, κατά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για το 2021.

Ειδικότερα, η ναυτιλιακή γνωστοποίησε για το 2021 κέρδη ύψους 1,05 δισ. δολαρίων έναντι κερδών 154,6 εκατ. δολαρίων για το 2020. Μάλιστα, στο τέταρτο τρίμηνο του 2021, τα κέρδη ανήλθαν στα 165,9 εκατ. δολάρια από 43,1 εκατ. δολάρια την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

«Προβλέψαμε τις συνεχιζόμενες διαταραχές στις αλυσίδες εφοδιασμού και τη σύσφιξη της αγοράς εμπορευματοκιβωτίων έως το 2022, πριν από πολλά τρίμηνα. Οι προβλέψεις μας αποτέλεσαν οδηγό για τη στρατηγική ανάπτυξης και ναυλώσεων της εταιρείας και αμφότερες μεγιστοποίησαν τα έσοδά μας», ανέφερε ο ο Δρ. Γιάννης Κούστας, σχολιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα προσθέτοντας παράλληλα πως:

«Η επένδυσή μας σε μετοχές της Zim ξεπέρασε κάθε εύλογη προσδοκία και βοήθησε τη Danaos να καταγράψει καθαρά έσοδα άνω του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων για το 2021. Ως αποτέλεσμα αυτών των παραγόντων, η τιμή της μετοχής μας τετραπλασιάστηκε το 2021, φέρνοντας την κεφαλαιοποίηση της εταιρείας κοντά στα 2 δισεκατομμύρια δολάρια».

Όσον αφορά το 2022 ο κ. Κούστας υπογράμμισε πως βάσει της πολιτικής ναυλώσεων που ακολουθεί η εταιρεία, αναμένονται συνολικά έσοδα από συμβάσεις 2,8 δισ. δολάρια με μέση διάρκεια ναύλωσης στα τέσσερα χρόνια, που προσφέρουν βεβαιότητα για το μέλλον. Ως εκ τούτου η εταιρεία αποφάσισε να αυξήσει το τριμηνιαίο μέρισμα της κατά 50%, στα 0,75 σεντς ανά μετοχή.

«Το μέλλον είναι λαμπρό και η εταιρεία βρίσκεται σε καλή θέση να επωφεληθεί από αυτό και να συνεχίσει να επιβραβεύει τους μετόχους της», τόνισε ο κ. Κούστας.

Η Danaos διαχειρίζεται ένα στόλο από 71 containerships, χωρητικότητας 436.589 TEUs, και είναι εισηγμένη στο αμερικανικό χρηματιστήριο.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ