Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΙσχυρός «παίκτης» ο Π. Χατζηιωάννου- Διπλό deal μέσα στην εβδομάδα

Ισχυρός «παίκτης» ο Π. Χατζηιωάννου- Διπλό deal μέσα στην εβδομάδα

Δύο συμφωνίες ναύλωσης ανακοίνωσε μέσα στην εβδομάδα η Safe Bulkers, συμφερόντων Πόλυ Β. Χατζηιωάννου, αποδεικνύοντας πως η εταιρεία παραμένει “ισχυρός παίκτης” στην spot αγορά στις ναυλώσεις.

Αρχικά, η ναυτιλιακή εξασφάλισε συμφωνία, διάρκειας τριών ετών, για το capesize που εξαγόρασε στις αρχές Αυγούστου, το οποίο κατασκευάστηκε το 2012 σε ιαπωνικό ναυπηγείο και θα μετονομαστεί σε “Stelios Y”. Τα ημερήσια ναύλα ανέρχονται περίπου στα 24.000 δολάρια και στην συμφωνία υπάρχει option για ένα ακόμα έτος με ημερήσια ναύλα 26.500 δολάρια.  Η συγκεκριμένη συμφωνία εκτιμάται ότι θα φέρει στα ταμεία της ναυτιλιακής περίπου 26,7 εκατ. δολάρια ακαθάριστα έσοδα για την ελάχιστη περίοδο ναύλωσης.

Παράλληλα, η εταιρεία προχώρησε και στη ναύλωση του capesize “Lake Despina” (181,400-dwt/ 2014). Τα ημερήσια ναύλα ανέρχονται στα 22.500 δολάρια, με την ναυτιλιακή να λαμβάνει εφάπαξ πληρωμή 3 εκατ. δολάρια κατά την έναρξη της ναύλωσης, που τοποθετείται μεταξύ Ιανουαρίου 2022-Μαΐου 2022. Στη συμφωνία υπάρχει επίσης option για έναν ακόμα χρόνο με ημερήσια ναύλα 27.500 δολάρια. Η συγκεκριμένη συμφωνία αναμένεται να φέρει στα ταμεία της ναυτιλιακής ακαθάριστα έσοδα περίπου 27,5 εκατ. δολάρια για την ελάχιστη περίοδο των τριών ετών. Το εν λόγω πλοίο είναι ιαπωνικής κατασκευής.

«Ως ισχυρός παίκτης της spot αγοράς στις ναυλώσεις, αποφασίσαμε να εξασφαλίσουμε συμφωνίες για δύο πλοία μας για χρονική περίοδο τριών ετών, ενισχύονταν περαιτέρω την προβολή των μελλοντικών ταμειακών μας ροών και υποστηρίζοντας τη μακροπρόθεσμη κερδοφορία μας», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο πρόεδρος της Safe Bulkers, δρ. Λουκάς Μπαρμπαρής.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ