Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΘ. Σκυλακάκης: Νέα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων με κριτήριο τη μείωση τζίρου

Θ. Σκυλακάκης: Νέα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων με κριτήριο τη μείωση τζίρου

Στην λήψη νέων στοχευμένων μέτρων για την στήριξη των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από την πανδημία προσανατολίζεται το Υπουργείο Οικονομικών αμέσως μετά την επαναλειτουργία της οικονομίας, σύμφωνα με τον αναπληρωτής Υπουργό Οικονομικών, Θόδωρο Σκυλακάκη.

Ειδικότερα, ο κ. Σκυλακάκης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Τσίπρα σχετικά με τη στήριξη και ενίσχυση ειδικά της Δυτικής Αττικής, διαβεβαίωσε πως θα ανακοινωθούν περαιτέρω μέτρα στήριξης εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθηση ότι το λιανεμπόριο θα ανοίξει μετά τις 16 Μαρτίου.

«Τα επόμενα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων θα στοχεύουν περισσότερο στις περιπτώσεις που υπάρχει σημαντικότερη μείωση τζίρου. Θα ενισχύσουμε οικονομικά όπου υπάρχει μεγαλύτερο πλήγμα από τη διάρκεια τις κρίσης από τη πανδημία του κορωνοϊού. Η κρίση της πανδημίας του κορωνοϊού διήρκησε πολύ. Μέχρι τέλη του 2020 μας κόστισε 20 δισ. ευρώ και συνεχίζει δυστυχώς να μας κοστίζει όσο παρατείνεται το lockdown. Δική μας πεποίθηση είναι ότι με το άνοιγμα, μετά τις 16 Μαρτίου, του λιανεμπορίου, θα μπορέσει να ανακάμψει η κατανάλωση και τότε θα δούμε ποια πρόσθετα μέτρα θα πάρουμε για να κρατήσουμε βιώσιμες τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις», ανέφερε ο κ. Σκυλακάκης.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ