Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΘ. Κοντογεώργης: Δεν αποτελεί λευκή επιταγή το εκλογικό αποτέλεσμα της 21ης Μαΐου

Θ. Κοντογεώργης: Δεν αποτελεί λευκή επιταγή το εκλογικό αποτέλεσμα της 21ης Μαΐου

Για το αποτέλεσμα της εκλογικής αναμέτρησης της 21ης Μαΐου με τον θρίαμβο της Νέας Δημοκρατίας μίλησε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 ο Θανάσης Κοντογεώργης, Γενικός Γραμματέας Συντονισμού της Κυβέρνησης σχολιάζοντας πως «σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί λευκή επιταγή».

«Αποτελεί μια εντολή ευθύνης να συνεχίσουμε το επόμενο διάστημα μέχρι και την 25η Ιουνίου στον ίδιο δρόμο. Η δική μας επιδίωξη είναι, να αναδείξουμε αυτά τα οποία θεωρούμε ότι αποτελούν προτεραιότητες και για τους πολίτες το επόμενο διάστημα και ο πρωθυπουργός θα μιλήσει για το σύνολο του οράματος, των πολιτικών μετά την 25η Ιουνίου, ποια θέλουμε να είναι η κατεύθυνση της χώρας, που νομίζω σε ένα μεγάλο βαθμό, παρά τις δυσκολίες που υπήρχαν σε αυτή την προεκλογική περίοδο, αναδείχθηκε. Όχι σε πλήρη βαθμό, αλλά αναδείχθηκε σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό. Γι’ αυτό και υπήρχε και αυτό το μήνυμα στην κάλπη. Υπήρχε μια θετική ψήφος από τους πολίτες στο πρόσωπο του πρωθυπουργού αλλά και στην ΝΔ» συμπλήρωσε ο κ. Κοντογεώργης.

«Θα είναι μια απαιτητική κάλπη γιατί προφανώς θα πρέπει να επαναεπιβεβαιώσουμε το θετικό κεκτημένο της 21ης Μαΐου και οι Έλληνες πολίτες με την ψήφο τους να ολοκληρώσουν το μήνυμα που έδωσαν την 21η Μαΐου. Προφανώς δεν είναι σαν να μη έγιναν οι εκλογές. Οι εκλογές νομίζω είχαν πάρα πολλά μηνύματα, όμως λόγω και του συστήματος της απλής αναλογικής δεν κατέστη δυνατός ο σχηματισμός κυβέρνησης και πάμε σε μια δεύτερη κάλπη. Είναι από την αρχή όσον αφορά τη δική μας προσπάθεια, αλλά βέβαια δεν μπορούμε να ξεχνάμε και τι έγινε στις εκλογές πριν δυο, τρεις μέρες. Επομένως πάνω σε αυτά θα χτίσουμε και βέβαια εμείς θα κινητοποιήσουμε τους πολίτες με βάση το θετικό μας μήνυμα, ώστε όσοι μας εμπιστεύθηκαν αλλά και ακόμα περισσότεροι, την 25η Ιουνίου να προσέλθουν στις κάλπες και να δώσουμε αυτό το μήνυμα της σταθερότητας» ανέφερε ο κ. Κοντογεώργης, επισημαίνοντας ότι ο στόχος είναι το δυνατότερο υψηλό ποσοστό, προκειμένου να υπάρχει μια αυτοδύναμη κυβέρνηση.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ