Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΗ Moody's, η ΕΚΤ και ο Γ. Στουρνάρας

Η Moody’s, η ΕΚΤ και ο Γ. Στουρνάρας

Παράθυρο για ενδεχόμενη, νέα αναβάθμιση του outlook της ελληνικής οικονομίας αφήνει η Moody’s. Ο οίκος αξιολόγησης στηρίζει την προσέγγιση του, στις εξελίξεις όσον αφορά στο NextGeneration EU και τις τελευταίες ανακοινώσεις της Κριστίν Λαγκάρντ. 

Σε αυτή την δύσκολη συγκυρία ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα της ελληνικής πλευράς είναι ο συσχετισμός δυνάμεων σε όλα τα καίρια διοικητικά όργανα της ΕΚΤ.   

Σε όλες τις βαθμίδες η ομάδα, που υπεραμύνεται της ευέλικτης πολιτικής, αυτής που εκφράζει και υλοποιεί μία πιο χαλαρή τακτική διαθέτει συντριπτική πλειοψηφία. Από την πρώτη θητεία του Μάριο Ντράγκι μέχρι σήμερα η πλάστιγγα κλίνει ξεκάθαρα προς την πλευρά που με τις πρακτικές της ευνοεί την ισορροπία και του ελληνικού συστήματος. Ακόμη και στις δύσκολες συνεδριάσεις του Μαρτίου, όταν η Κριστίν Λαγκάρντ δεν είχε ισχυροποιηθεί έναντι του Βερολίνου ήταν τα όργανα αυτά, που την έβγαλαν από την δύσκολη θέση και την βοήθησαν να (ξανά) οπλίσει το μπαζούκα του ιταλού προκατόχου της. 

Το θετικό, για την Αθήνα, η αταλάντευτη στάση του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, σταθερά στην πλευρά των “λογικών” απέναντι στους “άτεγκτους”.  

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ