Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΗ φωτιά δεν σβήνει ρίχνοντας... λάδι

Η φωτιά δεν σβήνει ρίχνοντας… λάδι

Δυστυχώς βλέπουμε αντί να προσπαθούν οι πολιτικές δυνάμεις να σβήσουν τις φωτιές που έχει ανάψει η υπόθεση με τον πυροβολισμό στον 16χρονο Ρομά, από τον αστυνομικό, επιλέγουν να ρίχνουν λάδι. Το αποτέλεσμα είναι αυτό που ζούμε τα τελευταία 24ωρα. Ομάδες Ρομά, να επιτίθενται να καίνε να απειλούν και να τρομοκρατούν, επιχειρώντας να δώσουν ρατσιστικό πρόσημο σε αυτήν την τραγική υπόθεση. Οσο για την Πολιτεία αντί να προσπαθεί να μαζέψει τα πράγματα και να καλέσει τους “αρχηγούς της φυλής” ώστε να σταματήσουν τα έκτροπα, λειτουργεί αμήχανα και ενοχικά.

Οσο για τον ΣΥΡΙΖΑ, επιχειρεί για άλλη μια φορά να κλείσει τα μάτια, στο πρόβλημα, που ούτε αυτός έλυσε, και να αποκομίσει πολιτικό οφέλη, ποντάροντας σε αντιδεξιά σύνδρομα και εξυπνακισμούς, ότι οι αστυνομικοί δεν πρέπει να φοράνε κάμερες γιατί θα καταγράφουν τους διαδηλωτές με…χαφιέδες! Την ίδια ώρα κατηγορούν τους αστυνομικούς για τα όσα συμβαίνουν συλλήβδην και την κυβέρνηση γιατί τους…χαιδεύει!

Αποτέλεσμα, αντί αν αναλάβουν πρωτοβουλία από κοινού, κόμματα και κυβέρνηση, ώστε να σταματήσουν να καίγονται διάφορα σημεία της πατρίδας μας, συνεχίζουν να πυροδοτούν την ένταση και την πόλωση.

Η μία πλευρά αυτή της συντηρητικής παράταξης, πιστεύει ότι με μια σκληρή γραμμή απέναντι στους Ρομά, θα κερδίσει το ακροατήριο, που έχει βιώσει την παραβατικότητα και τα άβατα που δημιουργούν συγκεκριμένες ομάδες στους καταυλισμούς. Απευθύνεται σε αυτούς τους ψηφοφόρους και πιστεύει ότι με αυτόν τον τρόπο θα τους κερδίσει.

Η πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει ότι κατηγορώντας την αστυνομία και την κυβέρνηση που την στηρίζει εκτιμά ότι θα κερδίζει ψήφους στα άλλα ακροατήρια.

Με αυτές τις δυο λογικές πορεύονται και φυσικά με τα στερεότυπα χρόνων. Αυτά που ταυτίζουν τους τσιγγάνους με τον…μπαμπούλα και με αυτούς που θεωρούν τους τσιγγάνους με τα παιδιά των λουλουδιών και με έναν ελεύθερο τρόπο ζωής. Κάτι σαν την ταινία ο καιρός των τσιγγάνων, του Κουστουρίτσα.

Αποτέλεσμα να διαιωνίζεται το πρόβλημα και να βγαίνει στον αφρό κάθε φορά που ζούμε μια τέτοια τραγωδία. Στην οποία κανείς δεν αναρωτιέται στα πραγματικά αίτια, και τους λόγους των όσων συμβαίνουν.

Θα πρότεινα τόσο στην κυβέρνηση όσο και στην αντιπολίτευση, αντί να ποντάρουν εκλογικά, να βρουν τρόπους ώστε να σταματήσει αυτή η εξέγερση που παρατηρείται αυτές τις μέρες. Να βρουν διαύλους επικοινωνίας με τους Ρομά, ώστε να σταματήσει όλο αυτό πριν θρηνήσουμε θύματα. Διότι εάν η κατάσταση της υγείας τους 16χρονου δεν εξελιχθεί όπως ευχόμαστε τότε τα πράγματα θα χειροτερέψουν. Για αυτό ας σταματήσουν να ρίχνουν λάδι στη φωτιά, άπαντες…

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ