Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΗ Μάντσεστερ Σίτι αγκαλιά με την κούπα από τώρα!

Η Μάντσεστερ Σίτι αγκαλιά με την κούπα από τώρα!

Τα αιώνια κλισέ προκύπτουν από την πραγματικότητα της ίδιας της ζωής, καμιά φορά ωστόσο χάνουν το νόημά τους, μπροστά σε νέα δεδομένα.

Αυτά λοιπόν (τα κλισέ), απαγορεύουν πάντοτε να προβλέπει κανείς, τέτοια εποχή, την ομάδα που θα κατακτήσει το Chamions League. «Είναι νωρίς…».

Η μία πλευρά στη «ζυγαριά» είναι πράγματι αυτή. Υπάρχει πάντως και η απέναντι, που παρουσιάζει μία πολύ συγκεκριμένη ομάδα, όχι μόνο δύσκολη να χάσει αγώνες αλλά και να το έχει κάνει αυτό το σενάριο (της ήττας) απαγορευτικό!

Η Μάντσεστερ Σίτι, είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της διοργάνωσης, όσο μπορεί τουλάχιστον να θυμηθεί κανείς με απόλυτη λεπτομέρεια, που δεν αφήνει περιθώρια.

Σου απαγορεύει να σκεφτείς ότι θα υπήρχε μία πιθανότητα “να την έχεις”, ή πως θα μπορούσες να βρεις κάποιο τρόπο να τη νικήσεις.

Αυτή, η απόλυτη όμως πραγματική, διαπίστωση δεν αφορά μονάχα στα γκολ που πετυχαίνει σε ρυθμό πολυβόλου, αλλά και το συνολικό της στήσιμο. Τις αλληλοκαλύψεις, την εκμετάλλευση των κενών χώρων κάθε στιγμή, όπως και την ουσία – θρίαμβο της τακτικής, σε κάθε δευτερόλεπτο του αγώνα.

Σπουδαίους παίκτες βέβαια η Σίτι είχε και τα προηγούμενα χρόνια, όπως φυσικά και τον ίδιο σπουδαίο προπονητή. Τον καλύτερο των ημερών μας.

Εκείνο όμως που δείχνει να αλλάζει, έχει να κάνει με την ωριμότητα που αυτή η ομάδα απέκτησε. Της συμβαίνει βήμα βήμα, κάθε χρόνο, ακόμη και με τον περσινό χαμένο τελικό.

Και όμως η ήττα που κανείς δεν περίμενε της έδωσε καλό μάθημα. Εκείνη η βραδιά της ήττας, εκτόξευσε το dna όλων στην ομάδα!

Βρίσκεται λοιπόν ήδη στον προημιτελικό, διαλύοντας την πρωταθλήτρια Πορτογαλίας. Βάζοντας μάλιστα και φρένο, όπως φάνηκε από το ημίχρονο, σε αγώνα νοκ άουτ φάσης.

Μία ξεκάθαρη διαπίστωση δείχνει πως η διαφορά των δυνάμεων της Αγγλίας με την υπόλοιπη Ευρώπη είναι τεράστια. Της Σίτι ακόμη περισσότερο…

Η υπόκλιση» του προπονητή της Σπόρτιγκ Λισαβόνας Ρούμπεν Αμορίμ μετά το τέλος του αγώνα, θα πει κανείς πως έχει να κάνει με τη συντριβή. Δεν είναι λίγο να δέχεσαι πέντε γκολ στην έδρα σου, σε ρυθμό σχετικά … αυτονόητο! Έτσι είναι, όμως ο κόουτς των πρωτευουσιάνων της Πορτογαλίας τοποθετήθηκε χωρίς περιστροφές και το πήγε παρακάτω.

«Δεν έχω κανένα παράπονο από τους παίκτες, καθώς προσπάθησαν κόντρα στην καλύτερη ομάδα στον κόσμο»

Το δήλωσε καθώς δέχτηκε τέσσερα γκολ από το πρώτο ημίχρονο από τους «πολίτες», οι οποίοι μετουσίωσαν σχεδόν κάθε ευκαιρία σε γκολ. Με αυτό το σκορ η Σίτι έγινε η πρώτη ομάδα στα χρονικά των νοκ-άουτ αγώνων του Champions League που απέκτησε προβάδισμα τεσσάρων, ή και περισσότερων τερμάτων στην ανάπαυλα.

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα προφανώς γνωρίζει την κυριαρχία της ομάδας του στην Ευρώπη, όμως – πολύ σωστά- δεν θέλει αυτό να παρασύρει τους παίκτες του. Γι΄αυτό προχώρησε ξανά σε αυτό που επίσης ξέρει πολύ καλά να κάνει. Τα αποκαλούμενα mind games!

Είπε λοιπόν οι πανέξυπνος Πεπ : «Η Λίβερπουλ μπορεί να μας νικήσει. Είναι η μεγαλύτερη αντίπαλός μας τα τελευταία χρόνια».  

Πριν λίγες ημέρες ο καλανός είχε χαρακτηρίσει την Τσέλσι, καλύτερη ομάδα στον κόσμο…

Και κάτι ακόμα. Το οποίο δεν λέει τα πάντα, όμως ως στατιστικό και αυτό εξηγεί κάποια πράγματα. Η Μάντσετσερ Σίτι έγινε η 14η ομάδα που έχει σκοράρει 200 γκολ στο Champions League, είναι ωστόσο εκείνη που χρειάστηκε τα λιγότερα παιχνίδια, 97, για να το καταφέρει, σε σύγκριση με τις 13 προηγούμενες. Έρχονται και τα επόμενα ρεκόρ…

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ