Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΗ Λίβερπουλ πιο ισχυρή από το ίδιο το ποδόσφαιρο...

Η Λίβερπουλ πιο ισχυρή από το ίδιο το ποδόσφαιρο…

Πανό ύψωσαν οι φίλοι της Λίβερπουλ, υπέρ απολυμένων ναυτεργατών της βρετανικής εταιρείας P&O Ferries, στη σημερινή (2/04) αναμέτρηση για την Premier League με τη Γουότφορντ στο Άνφιλντ.

Το μήνυμα στο πανό ανέφερε : “Οι ναυτικοί δεν είναι τραπεζικό υπόλοιπο, στεκόμαστε ενωμένοι”. Η συγκεκριμένη εταιρεία απέλυσε τους εργαζόμενους για λόγους βιωσιμότητας, με τις φήμες να υποστηρίζουν πως υπάρχει πρόθεση να αντικατασταθούν με φθηνότερο εργατικό προσωπικό.

Ασφαλώς δεν πρόκειται αυτο το άρθρο να μπει στην ουσία της οικονομικής διαχείρισης από τη συγκεκριμένη εταιρεία, όχι μόνο διότι τα δεδομένα της ιστορίας δεν είναι σε εμάς γνωστά, αλλά και επειδή δεν είναι αυτό που προέχει στο κείμενό μας.

Καθώς εκείνο που προηγείται έχει να κάνει με το τι σημαίνει αυτή η ομάδα, για ολόκληρη την πόλη. Είναι από δύσκολο έως αδύνατο να το αντιληφθεί κανείς, καταρχάς εάν δεν έχει βρεθεί σε αυτό το γήπεδο. Και το επισημαίνει κάποιος που δεν υποστήριξε ποτέ τη Λίβερπουλ…

Όταν βλέπεις και ακούς τη συμπεριφορά των οπαδών της ανατριχιάζεις. Δεν έχεις το παραμικρό δικαίωμα να αμφισβητήσεις τη απολύτως συναισθηματική εξάρτηση των οπαδών της και να ταυτόχρονα να τη σεβαστείς. Είχα την ευκαιρία να περιγράψω για την ΕΡΤ, τo 2009, τον πρώτο μεταξύ τους προημιτελικό του Champions League όπου η Τσέλσι έφυγε από εκεί με σπουδαία νίκη, 3-1!

Δεν θα ξεχάσω ποτέ ότι μετά το τέλος του αγώνα το Κοπ έμεινε γεμάτο, τραγουδώντας για μία ώρα! Υπογραμμίζοντας με αυτό τον τρόπο πως “δεν είμαστε εδώ κατά περίσταση, μόνο στα εύκολα και τους θριάμβους”. Επαναλαμβάνω. Μία ώρα χωρίς διάλειμμα, τραγουδούσαν για την ομάδα μετά το ματς στο οποίο επί της ουσίας συνετρίβη. Τα φώτα στο γήπεδο αναμμένα και οι οπαδοί εκεί! Ακούνητοι… Λες κα περίμεναν κάτι, θεωρούσαμε οι αδαείς…

Γνωρίζουμε ότι η ποδοσφαιρική κουλτούρα της Αγγλίας δεν έχει καμία σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη. Όμως αυτό που πρέπει να καταλάβει κανείς είναι ότι η Λίβερπουλ μετράει στη ζωή των ανθρώπων, όσο και κάθε πραγματική από τις αξίες του καθενός. Είναι κάτι μεγαλύτερο, πιο σημαντικό και απο το ίδιο το ποδόσφαιρο.

Προφανώς δεν ανακάλυψε κανείς την Αμερική σήμερα, με αφορμή το πανό, όμως η στάση των φίλων της ομάδας αυτής, του club πιο σωστά, μας θύμισε ξανά ότι υπάρχει λόγος να αγαπάμε ακόμη το ποδόσφαιρο με αυθεντικά συναισθήματα. Ακόμη κι αν προτιμάμε άλλες ομάδες…

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ