Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΗ κυβέρνηση... κουρελού

Η κυβέρνηση… κουρελού

Τελικά ο Τσίπρας πρέπει να μην νιώθει καθόλου καλά με τον πρωθυπουργό Τσίπρα. Απλώς πως να εξηγήσω την ατάκα του χθες στη συζήτηση που είχε με τη δημοσιογράφο Δώρα Αναγνωστοπούλου στην οποία μεταξύ άλλων, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ότι θέλει να κάνει κυβέρνηση… κουρελού και για σενάρια αποστασίας.

Και το λέω αυτό όταν ο Αλέξης Τσίπρας, ήταν ο πρωθυπουργός, ο οποίος έκανε πράξη την κυβέρνηση κουρελού, όταν θέλησε να περάσει την Συμφωνία των Πρεσπών.

Τότε που για να μην… πέσει πήρε βουλευτές του Καμμένου αλλά και από το Ποτάμι, για να ψηφίσουν μια συμφωνία που δεν πέρναγε από το Κοινοβούλιο, με τις ψήφους των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ καθώς ο Καμμένος διαφωνούσε. Έγινε τότε δια χειρός Τσίπρα η κυβέρνηση…κουρελού και έτσι πέρασαν όλα, με τον τότε συγκυβερνήτη του να καταγγέλλει ότι βουλευτές του…πιάστηκαν!

Για αυτό και απορώ που ο Αλέξης Τσίπρας ανεβάζει το… θέμα, αντί να καθίσει στη γωνιά του και να μιλά για άλλα θέματα.

Διότι εκτός των άλλων όταν προτείνεις συγκυβέρνηση με ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και Βαρουφάκη, τότε για ποια κουρελού μιλάμε;

Ας έρθουμε όμως στην ουσία του πράγματος. ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, ο καθένας για τους δικούς του λόγους θέλει το ΠΑΣΟΚ ακολούθημά του. Η πρώτη γιατί μετά τα Τέμπη, όλα έχουν αλλάξει. Κανείς δεν ξέρει πόση ζημιά έχει γίνει στο αφήγημα της αυτοδυναμίας της ΝΔ. Ο δεύτερος γιατί ξέρει πως ότι και εάν έχει γίνει δεν …τρέχει ο κόσμος στον ΣΥΡΙΖΑ.

Η άσκηση έχει δυσκολέψει και ο τόπος δεν χρειάζεται παρατεταμένη κρίση και αστάθεια. Δυστυχώς τα κόμματα δεν δείχνουν διάθεση να ξεκαθαρίσουν το τι θα πράξουν και είναι λογικό σε μια προεκλογική περίοδο.

Από εκεί και πέρα το σημαντικό είναι να μπορούν να συνομιλήσουν γύρω από ένα τραπέζι. Να μπορούν σαν άνθρωποι να ανταλλάξουν δυο τρεις προτάσεις και να τις καταθέσουν στον ελληνικό λαό.

Να δουν που συμφωνούν και που διαφωνούν. Θέλω να πιστεύω ότι το βράδυ των εκλογών ο καθένας θα πανηγυρίζει για τους δικούς του λόγους. Το σημαντικό όμως είναι την επομένη να μπορέσουν να συνομιλήσουν. Εάν αποφασίσουν να ξαναστήσουν κάλπες, που είναι το πιο πιθανό σενάριο, να έχουν λύσει το θέμα των συνεργασιών. Με ποιους θα πάνε και ποιους θα αφήσουν. Τρίτη κάλπη που κάποιοι χρησιμοποιούν για να πιέσουν τα πράγματα, θα είναι καταστροφική για τη χώρα. Εάν δεν μπορούν να το καταλάβουν τα κόμματα και οι ηγεσίες τους, ας το καταλάβουμε εμείς οι πολίτες. Και ας αποφασίσουμε εμείς για αυτούς…

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ