Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΗ κυβέρνηση κλείνει τους συνδέσμους μέχρι 31 Ιουλίου

Η κυβέρνηση κλείνει τους συνδέσμους μέχρι 31 Ιουλίου

Μία σειρά διατάξεων, που αυστηροποιούν το νομικό πλαίσιο αντιμετώπισης της οπαδικής βίας, παρουσιάστηκε σήμερα από τους υπουργούς Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα, και Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο, τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, και τον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου. Όπως τόνισε ο κ. Τσιάρας, οι νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης έχουν στόχο να κλείσουν όλα τα «παράθυρα» του υπάρχοντος νομικού πλαισίου.

Μεταξύ άλλων, ανακοινώθηκε ότι αυξάνεται το πλαίσιο ποινής για εγκλήματα οπαδικής βίας, από έξι μήνες έως 5 έτη. Σε διακεκριμένες περιπτώσεις επικίνδυνων δραστών θα προβλέπεται ποινή από 2 έως 5 έτη. Καθιερώνεται ειδικό ποινικό αδίκημα για όσους κατά τη διάρκεια αθλητικού αγώνα έχουν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον έξι μηνών. Απαγορεύεται η αναστολή έκτισης ποινής για εγκλήματα οπαδικής βίας, οι οποίες θα εκδικάζονται κατά προτεραιότητα. Σε περίπτωση αναβολής της δίκης, καθίσταται υποχρεωτική η επιβολή περιοριστικών όρων.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, κάλεσε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να ενώσουν τις δυνάμεις τους κατά της βίας, έκανε απολογισμό των δράσεων της Ελληνικής Αστυνομίας κατά τις τελευταίες δύο εβδομάδες και τόνισε ότι οι έλεγχοι θα συνεχιστούν χωρίς εξαιρέσεις.

Ακόμα, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, ανακοίνωσε την αναστολή λειτουργίας όλων των λεσχών φιλάθλων και των παραρτημάτων τους ως τις 31 Ιουλίου 2022.

«Σήμερα έχουμε καταχωρημένες 12 λέσχες και 202 παραρτήματα. Το ερασιτεχνικό σωματείο ή ΠΑΕ ή η ΚΑΕ μπορεί να αναγνωρίσει μια λέσχη έκαστο. Η έδρα θα είναι υποχρεωτικά αυτή του σωματίου, της ΚΑΕ ή της ΠΑΕ έτσι ώστε να έχουν άμεσα έλεγχο των μητρώων. Υποχρέωση της ΚΑΕ, της ΠΑΕ ή του σωματείου να αναρτά στις ιστοσελίδες των σελίδων τα στοιχεία των λεσχών και των παραρτημάτων», τόνισε ο υφυπουργός και γνωστοποίησε ότι:

Σε διαφορετική περίπτωση θα επιβάλλονται διοικητικά πρόστιμα και ποινές αγώνων χωρίς θεατές. Για τη δημιουργία λέσχης ή παραρτήματος θα απαιτείται η συμμετοχή 50 ατόμων με καθαρό ποινικό μητρώο Ανακαλείται η άδεια εφόσον ασκηθεί δίωξη σε 2 μέλη της λέσχης ή του παραρτήματος.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ