Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΗ εξαιρετική πρόοδος στο σχέδιο για περαιτέρω μείωση των ΜΕΑ της Alpha...

Η εξαιρετική πρόοδος στο σχέδιο για περαιτέρω μείωση των ΜΕΑ της Alpha Bank

Την αισιοδοξία της ότι η οικονομία θα αναπτυχθεί με πάνω από 5% το 2021 εξέφρασε η διοίκηση της Alpha Bank κατά την παρουσίαση στους διεθνείς αναλυτές μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων εξαμήνου. Ειδικότερα, η διοίκηση, αναφορικά με τα «κόκκινα δάνεια» τόνισε ότι στόχος είναι να γίνουν συναλλαγές 7 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του χρόνου οδηγώντας σε δείκτη NPEs στο 13% αντί προηγούμενης πρόβλεψης για 18%.

Η τράπεζα κατά το α΄ εξάμηνο τους έτους, πέτυχε άριστες επιδόσεις όσον αφορά τη χρηματοδοτική δραστηριότητα στην Ελλάδα. Η καθαρή πιστωτική επέκταση ανήλθε σε Ευρώ 0,4 δισ., ενώ προγραμματίζεται χρηματοδότηση σημαντικού αριθμού επενδύσεων, που θα της επιτρέψει να πετύχει, ακόμα και να υπερβεί όπως σημειώθηκε, τους στόχους του τρέχοντος έτους. Επιπλέον, σημείωσε σημαντική πρόοδο στον τομέα των καταθετικών και των επενδυτικών προϊόντων. Οι νέες καταθέσεις ανήλθαν σε Ευρώ 1,3 δισ., ενώ τα Υπό Διαχείριση Περιουσιακά Στοιχεία αυξήθηκαν κατά Ευρώ 0,8 δισ.

«Τον Μάιο πραγματοποιήσαμε μία συναλλαγή που άλλαξε τα δεδομένα στο ελληνικό τραπεζικό τοπίο, καθώς αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στην πρώτη αναπτυξιακή Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου από το 2008. Με πολύ ισχυρή υποστήριξη από τους Μετόχους μας, ολοκληρώσαμε με μεγάλη επιτυχία αυτό το εγχείρημα άντλησης κεφαλαίων ύψους Ευρώ 800 εκατ. και τοποθετήσαμε την Τράπεζά μας στη θέση του σημαντικού εταίρου των Πελατών μας, προκειμένου, με την υποστήριξή μας, να επωφεληθούν από την ισχυρή αναπτυξιακή δυναμική που θα προκύψει από την επερχόμενη διάθεση των κεφαλαίων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας», Αυτό υπογράμμισε, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα ο Διευθύνων Σύμβουλος της Alpha Bank, Βασίλης Ψάλτης, προσθέτοντας πως «πλέον, επικεντρώνουμε πλήρως την προσοχή μας στην υλοποίηση του Project Tomorrow».

Όπως ανέφερε η διοίκηση της Τράπεζας, μετά την ολοκλήρωση τον Ιούνιο της δεύτερης μεγαλύτερης τιτλοποίησης Μη Εξυπηρετούμενων Ανοιγμάτων (ΜΕΑ) με πιστοληπτική διαβάθμιση στην Ευρώπη (Project Galaxy), έχει σημειωθεί εξαιρετική πρόοδος στο σχέδιο για περαιτέρω μείωση των ΜΕΑ. Ήδη έχουν δρομολογηθεί – ταχύτερα από το αρχικό χρονοδιάγραμμα – πολλαπλές συναλλαγές που υπερβαίνουν το ποσό των 8 δισ. ευρώ στην Ελλάδα και στην Κύπρο, με στόχο τη διαμόρφωση του Δείκτη ΜΕΑ Ομίλου στο 7% το 2022.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ