Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΗ... διαπλοκή και η τρίτη κάλπη

Η… διαπλοκή και η τρίτη κάλπη

Τελικά δεν ξέρεις ποιον να πάρεις σοβαρά και ποιον όχι. Ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Τσίπρας και τα στελέχη του, όπου σταθούν και όπου βρεθούν προσπαθούν να μας πείσουν ότι είναι πρώτοι.

Την ίδια ώρα ο… κοντινός τους άνθρωπος Νίκος Ανδρουλάκης, τον μόνο όρο που θέτει είναι να μην είναι πρωθυπουργός στην ενδεχόμενη συμφωνία τους, ο Αλέξης Τσίπρας. Για το αν συμφωνεί ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ να είναι Υπουργός ο Παύλος Πολάκης, θα μας το απαντήσει σε μια άλλη συνέντευξή του.

Και ενώ λένε αυτά, εξυφαίνουν ταυτόχρονα δυο σενάρια. Οτι η διαπλοκή στηρίζει τον Μητσοτάκη και ότι θα πάμε σε τρίτες εκλογές, καθώς ο Μητσοτάκης θέλει αυτοδυναμία;

Τώρα πείτε μου έχουν λογική τα όσα λένε;

Διότι εάν είναι πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως ισχυρίζονται πως θα πάμε σε τρίτες εκλογές εξαιτίας της ΝΔ και του Μητσοτάκη;

Το αφήγημα που λένε πολύ απλά είναι κάτι σαν τον εκ φαντασίας ασθενή του Μολλιέρου.

Διότι πολύ απλά, μιλώντας για τρίτη κάλπη, σημαίνει ότι δεν είναι πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ. Όπως επίσης ξέρουν πως αν είναι η ΝΔ πρώτο κόμμα στις δεύτερες κάλπες και με το μπόνους που υπάρχει για τον πρώτο είναι απίθανο να κάνουν κυβέρνηση ηττημένων.

Άρα η κρίσιμη μάχη είναι αυτή της πρώτης κάλπης. Όποιος κερδίσει θα είναι ο ρυθμιστής για την επόμενη ημέρα.

Τώρα ας περάσουμε στα σενάρια της διαπλοκής. Πολλοί μιλούν για αυτήν κανείς δεν την κατανομάζει. Ας το αφήσουμε και εμείς στη σφαίρα του φαντασιακού. Η διαπλοκή, η εκάστοτε διαπλοκή, θέλει αδύναμες κυβερνήσεις. Αυτό το αποδέχονται άπαντες. Ακόμη και αυτοί που την χαϊδεύουν και της κάνουν τα γλυκά μάτια.

Αρα εάν κάποιος κινδυνεύει από την εκάστοτε διαπλοκή είναι ο πρώτος, ή η εκάστοτε κυβέρνηση. Διότι εάν τα είχε βρει μαζί της γιατί να της κάνουν πόλεμο. Θα ήταν ανόητοι και επειδή μόνο ανόητοι δεν είναι οι άνθρωποι της διαπλοκής, ποιον πολεμάνε;

Ο καθένας ας δώσει τις απαντήσεις του. Αλλά τα όμορφα αφηγήματα όμορφα καίγονται…

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ