Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΗΠΑ: Ζητά από την Τεχεράνη να σταματήσει να πουλάει μη επανδρωμένα αεροσκάφη...

ΗΠΑ: Ζητά από την Τεχεράνη να σταματήσει να πουλάει μη επανδρωμένα αεροσκάφη στη Μόσχα

Για πιέσεις των ΗΠΑ στο Ιράν για να σταματήσει να πουλάει οπλισμένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη στη Ρωσία, στο πλαίσιο συζητήσεων για μια ευρύτερη προφορική συνεννόηση ανάμεσα στην Ουάσινγκτον και την Τεχεράνη για την αποκλιμάκωση των εντάσεων, αναφέρουν οι Financial Times επικαλούμενοι πρόσωπα ενημερωμένα για το θέμα. 

Οι ΗΠΑ πιέζουν το Ιράν να σταματήσει να πουλάει οπλισμένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη στη Ρωσία, τα οποία η Μόσχα χρησιμοποιεί στον πόλεμο στην Ουκρανία, καθώς και ανταλλακτικά για τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, αναφέρεται στο δημοσίευμα της εφημερίδας, η οποία επικαλείται έναν ιρανό αξιωματούχο και άλλο ένα πρόσωπο που γνωρίζει για τις συνομιλίες.

Ο Λευκός Οίκος και το ιρανικό υπουργείο Εξωτερικών δεν απάντησαν αμέσως σε αίτημα του Ρόιτερς για σχολιασμό.

Η είδηση έρχεται ενώ η Ουάσινγκτον και το Ιράν προσπαθούν να μειώσουν τις εντάσεις και να αναβιώσουν ευρύτερες συνομιλίες για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα. Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλινκεν δήλωσε χθες, Τρίτη, πως θα καλωσόριζε οποιαδήποτε βήματα του Ιράν για να αποκλιμακώσει την «αυξανόμενη πυρηνική απειλή» εκ μέρους του.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ