Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣΕ.Μυτιληναίος: Γεωπολιτική η βασική ανησυχία για τις επιχειρήσεις

Ε.Μυτιληναίος: Γεωπολιτική η βασική ανησυχία για τις επιχειρήσεις

Οι γεωπολιτικές εξελίξεις είναι η βασική πηγή ανησυχίας αυτή την περίοδο επισήμανε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της MYTILINEOS και πρόεδρος της Eurometaux, Ευάγγελος Μυτιληναίος, μιλώντας σε εκδήλωση που διοργάνωσε η ευρωπαϊκή οργάνωση εν όψει των ευρωεκλογών, με θέμα τη διαμόρφωση μιας αποτελεσματικής βιομηχανικής στρατηγικής για την ΕΕ.

Ο κ. Μυτιληναίος υπογράμμισε επίσης την ανάγκη για συνεργασία της πολιτικής τάξης με τον επιχειρηματικό κόσμο σημειώνοντας ότι το συμφέρον είναι κοινό.

Απαντώντας σε ερωτήσεις ο κ. Μυτιληναίος ανέφερε ακόμη μεταξύ άλλων τα εξής:

– Το μεγαλύτερο μέρος των επενδύσεων της MYTILINEOS γίνεται στην Ευρώπη. Ωστόσο υπάρχουν προβλήματα και αναζητώνται λύσεις. Η πρωτοβουλία για τις κρίσιμες πρώτες ύλες είναι σημαντική αλλά κενή περιεχομένου. Η εταιρεία έχει υποβάλει επενδυτική πρόταση ύψους 350 εκατ. ευρώ που περιλαμβάνει τρία κρίσιμα μεταλλεύματα (βωξίτη, αλουμίνιο και γάλλιο).

– Η παγκοσμιοποίηση δεν θα σταματήσει αλλά αλλάζει γρήγορα. Η Κίνα καθιστά αδύνατο να αγοράσει κανείς σπάνιες γαίες και στις ΗΠΑ υπάρχουν προτάσεις και αύξηση των δασμών στις κινεζικές εισαγωγές. Για να συνεχίσουμε να υπάρχουμε χρειαζόμαστε πρώτες ύλες. Γι αυτό κάναμε τις επενδύσεις στο βωξίτη στην Ελλάδα και στη Γκάνα.

– Η Ευρώπη έχει το μέγεθος και την τεχνολογία αλλά χρειάζεται κίνητρα και περισσότερη τόλμη στις αποφάσεις.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ