Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΕΠΟ/Διαιτησία: Κοροϊδία...Γκράντε!

ΕΠΟ/Διαιτησία: Κοροϊδία…Γκράντε!

Η ποδοσφαιρική Ελλάδα συνεχίζει να διασύρεται, εξαιτίας χειρισμών των παραγόντων της ομοσπονδίας που δεν έχουν λογική.

Το πιο αστείο βέβαια είναι πως οι αποφάσεις τους βασίζονται σε δύο πιθανές παραμέτρους. Η μία και λιγότερο πιθανή είναι πως όλοι εμείς δεν καταλαβαίνουμε τίποτα και επειδή είμαστε κορόϊδα μας αντιμετωπίζουν ακριβώς ως ηλίθιους!

Υπάρχει ωστόσο και το δεύτερο σενάριο, πολύ πιο απλό. Δεν τους νοιάζει! Επιτρέψτε μου να υποστηρίξω πως είναι το επικρατέστερο.

Δεν νομίζω πως υπάρχει κάτι άλλο να σκεφτεί κανείς, όταν ζούμε τραγελαφικές καταστάσεις, όπως αυτή με το διαιτητή του ντέρμπι των “αιωνίων” την προσεχή Κυριακή στη Λεωφόρο.

Καθώς δε γίνεται αρχικά να ορίζεται ο μετριότατος έως και ανεπαρκής κροάτης Γιόβιτς, με τη δικαιολογία ότι οι σπουδαίοι διαιτητές της κατηγορίας elite δεν έρχονται στην Ελλάδα εύκολα και στη συνέχεια, μόλις σηκώθηκε “θύελλα” αντιδράσεων, να έρχεται τελικά ένας εκ των κορυφαίων στην Ευρώπη, ο Ντελ Θέρο Γκράντε!

Οι άνθρωποι της ομοσπονδίας προσβάλλουν όλους όσοι παρακολουθούν το πρωτάθλημα, με την προχειρότητα που η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας ορίζει διαιτητές στους πιο κρίσιμους αγώνες.

Η δικαιολογία ότι ο ισπανός ήταν VAR σε παιχνίδι του ισπανικού πρωταθλήματος Παρασκευή και δεν θα μπορούσε να σφυρίξει Κυριακή στην Ελλάδα είναι αστεία.

Έχουν γίνει συναντήσεις, οι ομάδες διαμαρτύρονται κάθε εβδομάδα, όμως η ΕΠΟ και ο Μπένετ αδιαφορούν. Το επιχείρημα ότι “δεν υπάρχουν elite διαιτητές” κατέρρευσε σε λίγες ώρες.

Θα ήταν προτιμότερο το ποδόσφαιρό μας να μας απασχολεί κυρίως με τις αγωνιστικές προσεγγίσεις. Στη Super League ωστόσο το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός μετράει αήττητος 21 αγώνες και ότι ο Παναθηναϊκός παρουσιάζεται με πιο μεγάλο όπλο την άμυνά του, μένουν πιο πίσω.

Για τους παράγοντες της ομοσπονδίας αποκαλύπτεται βέβαια πως το μόνο που δεν έχει σημασία για εκείνους είναι η ποιότητα του πρωταθλήματος.  

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ