Κυριακή, 2 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΕπίσκεψη Παναγιωτόπουλου στο Ηνωμένο Βασίλειο για την υπογραφή Αμυντικής Συνεργασίας

Επίσκεψη Παναγιωτόπουλου στο Ηνωμένο Βασίλειο για την υπογραφή Αμυντικής Συνεργασίας

Την Μ.Βρετανία επισκέπτεται αύριο ο έλληνας υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, προκειμένου να έχει συνάντηση με τον Βρετανό ομόλογο του Μπεν Γουάλας στη ναυτική βάση του Πόρστμουθ στην νότια Αγγλία.

Σκοπός είναι η υπογραφή Διακήρυξης Αμυντικής Συνεργασίας (Joint Vision Statement), με στόχο την από κοινού αντιμετώπιση απειλών και προκλήσεων και σε μελλοντική συνεργασία πάνω σε βάσεις νέων ευκαιριών.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές η νέα συμφωνία μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και Ελλάδος εκτός των άλλων θα προβλέπει στην ενίσχυση των αμυντικών σχέσεων των δύο χωρών, την συνεκπαίδευση στρατιωτικών αλλά και κοινές ασκήσεις.

Παράλληλα θα καθορίσει ένα νέο πλαίσιο συνεργασίας για την αντιμετώπιση σύγχρονων απειλών όπως είναι ο υβριδικός πόλεμος και οι κυβερνοεπιθέσεις.

Οι δύο υπουργοί αναμένεται να συζητήσουν και θέματα συνεργασίας στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ ενόψει και της συνόδου των υπουργών ‘Αμυνας του ΝΑΤΟ που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες στις 14 και 15 Φεβρουαρίου.

Η υπογραφή της συμφωνίας θα γίνει στο εμβληματικό πολεμικό πλοίο του βρετανικού ναυτικού Diamond D34. Πρόκειται για το τρίτο κατά σειρά των εξαιρετικά ικανών αντιτορπιλικών Type 45 και ένα από τα πιο προηγμένα πολεμικά πλοία στον κόσμο. Τον Έλληνα υπουργό θα συνοδεύει ολιγομελής αντιπροσωπεία με επιτελείς και στελέχη του Υπουργείου ‘Αμυνας.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι νωρίς το πρωί της Τρίτης ο κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος θα συμμετέχει στην επιθεώρηση τιμητικού αγήματος που θα λάβει χώρα στο περίφημο Horse Guards Parade στο κέντρο του Λονδίνου.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ