Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΕλληνοτουρκικά: Τι ισχύει για τη χρήση των βαλλιστικών πυραύλων Τayfun

Ελληνοτουρκικά: Τι ισχύει για τη χρήση των βαλλιστικών πυραύλων Τayfun

«Για τουρκική προπαγάνδα σε όλο της το μεγαλείο» μίλησε στην ΕΡΤ, αναφορικά με τις απειλές του Ερντογάν για χρήση των βαλλιστικών πυραύλων Τayfun, που είναι ακόμη υπό δοκιμή, ο αντιναύαρχος εν αποστρατεία, Γιάννης Εγκολφόπουλος.

«Κάποιος δημοσιογράφος από το (ειδησεογραφικό πρακτορείο) Bloomberg έκανε ένα tweet στο οποίο είπε ότι δύο Τούρκοι, χωρίς να κατονομάζει αν είναι αξιωματούχοι, του είπαν ότι έγινε αυτή η εκτόξευση του πυραύλου με βεληνεκές 561 χιλιόμετρα. Μετράμε και το ένα όπως βλέπετε για να καταλάβετε το μέγεθος της προπαγάνδας. Από εκεί και μετά το “πήρε” ο τουρκικός τύπος, το ανέβασε πάρα πολύ και αρχίσαμε κι εμείς να το καλλιεργούμε», όπως είπε.

Μάλιστα, ο κ. Εγκολφόπουλος δεν δίστασε να αναφέρει ότι στην Ελλάδα του δίνουμε μεγαλύτερο βάρος από ότι του αναλογεί. «Ακόμα και ο Κιμ Γιονγκ-Ουν, ο Κορεάτης ηγέτης όταν κάνει τέτοιες εκτοξεύσεις δεσμεύει μια μεγάλη περιοχή. Τόσο οι Κορεάτες όσο και οι Γιαπωνέζοι εντοπίζουν αυτούς τους πυραύλους και επιβεβαιώνουν την εκτόξευσή τους», είπε σχετικά.

Ο αντιναύαρχος εν αποστρατεία εμφανίστηκε δύσπιστος για το αν πραγματικά έγινε αυτή η εκτόξευση καθώς δεν ανακοινώθηκαν οι παράμετροι ασφαλείας για την αεροπλοϊα και την ναυσιπλοϊα, που υπό κανονικές συνθήκες θα είχαν ληφθεί.

«Το έχουμε κάνει θέμα και, βεβαίως, το επαναλαμβάνει συνέχεια ο ο πρόεδρος της Τουρκίας, διότι ακριβώς και αυτός -όπως τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης– εκμεταλλεύεται αυτή την προπαγάνδα. Τώρα το εάν φοβόμαστε ή εάν δεν φοβόμαστε ας το δοκιμάσει αν μπορεί στην πράξη. Αυτά, βεβαίως, είναι αυτά βεβαίως είναι αστειότητες και δεν πρέπει να λέγονται από έναν ηγέτη σοβαρής χώρας».

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ