Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚΟΙΝΩΝΙΑΕκλογές 2023: Που ποντάρουν τα κόμματα

Εκλογές 2023: Που ποντάρουν τα κόμματα

Για τις εκλογές της 21ης Μαΐου και για το αναμένεται να κρίνει την πρώτη (εκλογική) αναμέτρηση μίλησε στην ΕΡΤ, ο επικοινωνιολόγος, Ιάκωβος – Αντώνιος Αρμάος.

Όπως είπε ο επικοινωνιολόγος «τα κόμματα έχουν μπει σε μια διαδικασία εργασία μεγάλης τοξικότητας μεταξύ τους» γεγονός που κάνει ιδιαίτερα δύσκολο το πολιτικό σκηνικό. Εκτίμησε, μάλιστα, ότι «ο κόσμος θα ψηφίσει με μια λογική πιθανότητα της πρώτης Κυριακής των ευρωεκλογών» θέλοντας με αυτό τον τρόπο να δείξει ότι την 21η Μαΐου θα υπάρχει μια χαλαρότητα στην ψηφοφορία.

«Αυτό είναι και το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα κόμματα εξουσίας, η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό είναι το μεγάλο τους στοίχημα, δηλαδή μια ολόκληρη διαδικασία που ζούσαμε εμείς τα τελευταία τέσσερα χρόνια, ότι θα υπάρχουν δύο εκλογές, να μπούμε στη διαδικασία να συγκρατήσουν ή να δώσουν πολύ μεγάλη ώθηση στους δικούς τους ψηφοφόρους και έτσι να μην έχουν απώλειες», σημείωσε ο κ. Αρμάος.

Αναφορικά με τα στοιχεία των δημοσκοπήσεων και το πώς θα ψηφίσει η νεολαία που προσεγγίζεται μέσα από τα social media τόνισε ότι «βλέπουμε μια διαδικασία σύμφωνα με την οποία όντως υπάρχει μια προσπάθεια συσπείρωσης, η οποία δεν είναι εύκολη».

Και όπως είπε, «είναι αρκετά δύσκολο να αλλάξεις μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα μια συνθήκη που ήταν πολύ μεγάλου χρονικού διαστήματος». Αναλύοντας τις δημοσκοπήσεις που έγιναν πριν και μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη επισήμανε ότι υπάρχουν δύο χαρακτηριστικά που διαφάνηκαν: «Τα Τέμπη είχαν πολύ διαφορετική αντιμετώπιση από τις ηλικίες 18 – 45 και πολύ διαφορετική αντιμετώπιση από τις ηλικίες 45 και πάνω, κυρίως όσον αφορά την αντίδραση στα κόμματα».

Μιλώντας για τις πιο πρόσφατες δημοσκοπήσεις, σημείωσε ότι «η Νέα Δημοκρατία έχει επανέλθει και ότι προσπαθούν τα κόμματα αυτή τη στιγμή να πάρουν ένα μεγάλο ποσοστό», γεγονός το οποίο χαρακτήρισε ότι δεν είναι εύκολο.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ