Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΕΕ: Χίλιοι ασθενείς από την Ουκρανία έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία σε όλη...

ΕΕ: Χίλιοι ασθενείς από την Ουκρανία έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία σε όλη την Ευρώπη

Τη μεταφορά 1.000 Ουκρανών ασθενών, μέσω του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της, για να τους παρέχει εξειδικευμένη υγειονομική περίθαλψη σε νοσοκομεία σε όλη την Ευρώπη, έχει συντονίσει μέχρι σήμερα με επιτυχία η ΕΕ.

Οι ασθενείς έχουν μεταφερθεί σε 18 χώρες: Γερμανία, Γαλλία, Ιρλανδία, Ιταλία, Δανία, Σουηδία, Ρουμανία, Λουξεμβούργο, Βέλγιο, Ισπανία, Πορτογαλία, Ολλανδία, Αυστρία, Νορβηγία, Λιθουανία, Φινλανδία, Πολωνία και Τσεχία. Οι πρόσφατες επεμβάσεις περιλαμβάνουν τη μεταφορά δύο ασθενών στην Τσεχία στις 3 Αυγούστου και 15 ασθενών μεταφέρθηκαν στη Γερμανία, τεσσάρων ασθενών στην Ολλανδία και 2 ασθενών στη Νορβηγία στις 4 Αυγούστου.

Ο Επίτροπος για τη Διαχείριση Κρίσεων Janez Lenarčič δήλωσε: «Ο αδικαιολόγητος πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία οδηγεί τα ουκρανικά συστήματα υγείας σε οριακό σημείο. Για να βοηθήσει την Ουκρανία να αντιμετωπίσει τις αυξανόμενες ιατρικές ανάγκες, η ΕΕ έχει εντείνει τις δραστηριότητές της. Εκτός από την παράδοση φαρμάκων και ιατρικού εξοπλισμού στην Ουκρανία μέσω του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, συντονίζουμε επίσης τις μεταφορές ασθενών. 1.000 Ουκρανοί ασθενείς έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία σε 18 ευρωπαϊκές χώρες. Θέλω να ευχαριστήσω όλες τις χώρες που υποδέχονται τους Ουκρανούς ασθενείς σε αυτή την κρίσιμη στιγμή. Η αλληλεγγύη της ΕΕ σώζει ζωές».

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ