Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΔ. Σταμενίτης: «Μέσα από τη συνεργασία πρέπει να δώσουμε στον τομέα της...

Δ. Σταμενίτης: «Μέσα από τη συνεργασία πρέπει να δώσουμε στον τομέα της Αμπελουργίας την ώθηση που έχει ανάγκη»

Να δώσουμε μέσα από συνεργασία την ώθηση που χρειάζεται ο τομέας της αμπελουργίας υπογράμμισε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Διονύσης Σταμενίτης από το συνέδριο για τη βιωσιμότητα και την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής αμπελουργίας που διοργανώνει ο Κλαδικός Εθνικός Αγροτικός Συνεταιρισμός Αμπελοοινικών Προϊόντων και η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Αμπέλου και Οίνου. 

Ο κ. Σταμενίτης μίλησε για τις πολιτικές που έχει αναπτύξει το ΥΠΑΑΤ που έχουν ως στόχο να βοηθήσει τον αμπελουργικό κλάδο να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπος.

Συγκεκριμένα στάθηκε στα οικολογικά προγράμματα και τις τομεακές παρεμβάσεις, που χρηματοδοτούνται από τον 1ο Πυλώνα, σημειώνοντας ότι, στο πλαίσιο της πράσινης αρχιτεκτονικής της ΚΑΠ, η αμπελοκαλλιέργεια ενισχύεται μέσω των οικολογικών προγραμμάτων, ενώ οι τομεακές παρεμβάσεις αφορούν τη βελτίωση της ποιότητας του προϊόντος, την αύξηση της τυποποίησης/πιστοποίησης και την ενίσχυση των δράσεων προώθησης σε τρίτες χώρες.

Σε ότι έχει να κάνει με τον Πυλώνα 2, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΑΑΤ, ο υφυπουργός επισήμανε ότι η αμπελοκαλλιέργεια χρηματοδοτείται μέσω των περιβαλλοντικών παρεμβάσεων ενώ επιπλέον των παρεμβάσεων που αφορούν αποκλειστικά τους αμπελοκαλλιεργητές, τόσο η αμπελοκαλλιέργεια όσο και η μεταποιητική βιομηχανία ενισχύονται μέσω επενδυτικών παρεμβάσεων, αποκλειστικά για μεμονωμένους επενδυτές φυσικά ή νομικά πρόσωπα ανάλογα την παρέμβαση.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ