Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚΟΙΝΩΝΙΑΔεσμεύτηκε το σύνολο της περιουσίας του Γιώργου Τράγκα

Δεσμεύτηκε το σύνολο της περιουσίας του Γιώργου Τράγκα

Με εντολή της Αρχής Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες δεσμεύτηκαν το σύνολο των περιουσιακών στοιχείων και τραπεζικών καταθέσεων του εκλιπόντος δημοσιογράφου, εκδότη και αρχηγού πολιτικού κόμματος Γιώργου Τράγκα, τα οποία σύμφωνα με εκτιμήσεις αποτιμώνται πάνω από 100 εκατ. ευρώ.

Η Αρχή μετά από έρευνα που ξεκίνησε 3 μήνες πριν το θάνατο του δημοσιογράφου, μετά από ανώνυμη καταγγελία, κατέληξε σε πόρισμα- φωτιά που αριθμεί πάνω από 50 σελίδες που αποστέλλεται προς την Οικονομική Εισαγγελία και άλλες αρμόδιες αρχές.

Με αυτό διατάσσεται η δέσμευση της περιουσία καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του Real:

-Μεγάλο μέρος της περιουσίας δεν δικαιολογείται από τα συνολικά δηλωθέντα εισοδήματα από το 2.000 και μετά.

-Εντοπίστηκαν εταιρίες μέσω των οποίων διακινήθηκε χρήμα που εκτιμάται – από την Αρχή- ότι προέρχεται από αξιόποινες πράξεις

-Προκύπτει αδικαιολόγητος πλουτισμός

Η έρευνα ξεκίνησε από την Καταπολέμηση της νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές δραστηριότητες, τον περασμένο Σεπτέμβριο. Αφορμή στάθηκαν για την έναρξη της έρευνας, που όπως είναι κατανοητό έλαβε άλλες διαστάσεις μετά την δημοσιοποίηση περιουσιακών στοιχείων μυθικών ποσών, εξαιτίας και της κατ΄ αρχήν αντιδικίας των κληρονόμων, δυο συγκεκριμένα γεγονότα:

-Αίτημα τράπεζας στην οποία «χτύπησε» μια συναλλαγή

Ανώνυμη επιστολή που περιγράφει συγκεκριμένες οικονομικές συναλλαγές

Και τα δυο εστάλησαν στην Αρχή που εκ του ιδρυτικού της νόμου όφειλε να ανοίξει σχετικό φάκελο.

Επίσης, η Αρχή ζήτησε και διαβιβάστηκαν από το εξωτερικό στοιχεία για τις εταιρείες που διατηρούσε, όπως ζήτησε και τους ισολογισμούς τους, καθώς και τις καταστάσεις των κινήσεων των κοινών Τραπεζικών λογαριασμούς που διατηρούσε το ζεύγος.

Πρακτικά, μετά τη δέσμευση του συνόλου της περιουσίας του Γιώργου Τράγκα, η οποία αποτελεί προϊόν εγκληματικής δραστηριότητας, δεν μπορεί από τους κληρονόμους να γίνει αποδοχή κληρονομιάς, καθώς θα βρεθούν αντιμέτωποι με τη νομοθεσία για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος σε βαθμό κακουργήματος.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ