Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΑΓΟΡΕΣΔεν υπήρξαν αλλαγές στον MSCI που να αφορούν ελληνικές μετοχές

Δεν υπήρξαν αλλαγές στον MSCI που να αφορούν ελληνικές μετοχές

Για την επόμενη αναδιάρθρωση – εκτός απροόπτου – μεταφέρονται οι όποιες προσθήκες ή αφαιρέσεις επίκεινται να γίνουν στον MSCI που να αφορούν ελληνικές μετοχές, καθώς στη χθεσινοβραδινή ανακοίνωση του οίκου Morgan Stanley Capital International δεν υπήρξαν αναδιαρθρώσεις που να αφορούν μετοχές του Χ.Α.

Πλέον, το ενδιαφέρον εστιάζεται στην εξαμηνιαία αναθεώρηση των δεικτών του διεθνούς οίκου, που θα γίνει στις 12 Μαΐου 2022 και θα τεθούν σε ισχύ από την 1η Ιουνίου, οπότε στις 31 Μαΐου θα λάβει χώρα το rebalancing.

Θυμίζουμε πως στον MSCI Standard Greece συμμετέχουν έξι μετοχές από το ελληνικό χρηματιστήριο, ήτοι οι ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, Eurobank, Alpha Bank και Jumbo.

Υποψήφιες μετοχές για να εισαχθούν στο δείκτη MSCI Standard Greece είναι οι Εθνική Τράπεζα και Μυτιληναίος, καθώς είναι κοντά στο να φτάσουν να πληρούν τους όρους που απαιτούνται, ενώ συνάμα, σύμφωνα με εκτιμήσεις αναλυτών, η μετοχή της Jumbo ενδέχεται να διαγραφεί.

Σε πρόσφατη έκθεσή της, η Morgan Stanley εκτίμησε την είσοδο της Εθνικής Τράπεζας στον MSCI Greece και διαγραφή της Jumbo. Από την πλευρά της, η Societe Generale προέβλεπε ότι οι όποιες αλλαγές θα λάβουν χώρα το Μάιο, στην εξαμηνιαία αναθεώρηση, ενώ εκτίμησε ότι προστεθούν οι Εθνική Τράπεζα και Μυτιληναίος, ενώ θα υποβαθμιστεί η Jumbo.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ