Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣΔΕΗ: Τεχνολογικό "άλμα" στην αγορά ενέργειας

ΔΕΗ: Τεχνολογικό “άλμα” στην αγορά ενέργειας

«Πρέπει να κάνουμε το άλμα για να γίνει η ΔΕΗ εταιρεία τεχνολογίας στην αγορά ενέργειας. Κατά μία έννοια, αυτό περιλαμβάνει πειραματισμό και καινοτομία σε νέες τεχνολογίες, οπότε χωρίς αμφιβολία μέσω μιας μαθησιακής διαδικασίας θα βελτιώσουμε την εταιρεία. Αλλά γενικά υπάρχει μια πολύ μεγάλη αντίληψη ότι αυτός είναι ο δρόμος προς την ανάπτυξη». Αυτό επεσήμανε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ, Γιώργος Στάσσης, σε συνέντευξή του στο Bloomberg, τονίζοντας πως η επιχείρηση θα στραφεί στη ψηφιοποίηση και σε επενδύσεις στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Ειδικότερα, ο κ. Στάσσης ανέφερε πως η εταιρεία βρίσκεται σε διαδικασία ολικής μεταστροφής προς την τεχνολογία, καθώς η αύξηση του ανταγωνισμού στις παραδοσιακές της δραστηριότητες, επιβάλλουν την αλλαγή. “Η ΔΕΗ έχασε πολλές ευκαιρίες. Δεν είχε μπει στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και στον εκσυγχρονισμό του επιχειρηματικού της μοντέλου τόσο γρήγορα όσο θα έπρεπε”, ανέφερε.

Τέλος, ο επικεφαλής της επιχείρησης κάνει εκτενή αναφορά στο σχέδιο απολιγνιτοποίησης που θα οδηγήσει, όπως αναφέρει στη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και κατ’ επέκταση του ρίσκου.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ