Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΓ. Σταθάκης: Στα 10 δισεκ. το “φέσι” στο χρέος από τις επιδοτήσεις...

Γ. Σταθάκης: Στα 10 δισεκ. το “φέσι” στο χρέος από τις επιδοτήσεις ενέργειας

Ο σχεδιασμός επιδοτήσεων  για την ενέργεια κόστισε περίπου 10 δισεκ σε δάνεια, ανέφερε μιλώντας “ενώπιος ενωπίω” με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Άκη Σκέρτσο στην ενημερωτική του Kontra Channel “Kontra24” με την Αναστασία Γιάμαλη, το βράδυ της Τρίτης, ο υποψήφιος βουλευτής Χανίων με τον ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. στα Χανιά και πρώην υπουργός Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης. Παράλληλα για άλλη μια φορά τόνισε ότι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι δημοσιονομικά ουδέτερο “καυτηριάζοντας” την απόφαση της κυβέρνησης να “ενθυλακώσει” υπερέσοδα από τον ΦΠΑ σε βασικά είδη, παρά την αντίθετη στοχοθεσία του προϋπολογισμού.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι το success story της κυβέρνησης για την οικονομία “χωλαίνει” καθώς πέρα από τη “φανταχτερή” βιτρίνα, που καλλιεργεί υπάρχουν δομικά ζητήματα, όπως το εμπορικό έλλειμμα, που έχει εκτοξευθεί και πυροδοτεί νέο κύκλο ιδιωτικού και δημόσιου δανεισμού. “Έχουμε ένα τεράστιο κενό που χρηματοδοτείται από δανεισμό” τόνισε. “Η κυβέρνηση αναδεικνύει ένα αναπτυξιακό μοντέλο, όπου έχουμε, μεν, ροή επενδύσεων, όπου κύρια, όμως, προσανατολίζονται σε εξαγορές ακινήτων ή κρατικών εταιρειών και asset, που δεν είχαν περάσει σε διαδικασία ιδιωτικοποιήσεων” ανέφερε και προσέθεσε ότι “το πραγματικό πρόβλημα της οικονομίας είναι ότι ο κόσμος πιέζεται. Αυτό είναι μια αντίφαση,σε σχέση με αυτό που αναφέρει η κυβέρνηση. Οι μισθοί και οι συντάξεις έμειναν πίσω και οι κερδοφορίες των εταιρειών μεγάλωσαν. Αυτό οδήγησε σε διεύρυνση ανισοτήτων” τόνισε. 

Πάντως ο κ. Σταθάκης, απαντώντας σε μια ερώτηση – “σουτ” του κ. Σκέρτσου για την απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου για τον Νίκο Παππά και σε αναφορά, με αφορμή τα σχόλια της Κουμουνδούρου για τη δικαιοσύνη, να υπενθυμίσει τις παρεμβάσεις της κυβέρνησης στη δικαιοσύνη, με αναφορές υπουργών, Πρωθυπουργικές επιστολές, “παραινέσεις” κυβερνητικών στελεχών σε δικαστήρια κτλ.

“Στηρίζουμε δικαιοσύνη” τόνισε και στο πρόγραμμά μας έχουμε μια σειρά από σημαντικές πρωτοβουλίες που θα αναβαθμίσουν την όλη διαδικασία απονομής της” τόνισε και παρέπεμψε στα όσα έχει αναφέρει η ηγεσία του κόμματος για την εν λόγω απόφαση. Δεν παρέλειψε, βέβαια, στο θέμα των υποκλοπών να υπενθυμίσει τα προσκόμματα στην έρευνα, που έχει θέσει ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ισίδωρος Ντογιάκος, ειδικά στην έρευνα της ΑΑΔΕ. “Δεν του έχουμε εμπιστοσύνη” έσπευσε να δηλώσει.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ