Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣΓ. Προκοπίου: Super deal με την πώληση δυο FSRU στην Energos

Γ. Προκοπίου: Super deal με την πώληση δυο FSRU στην Energos

Στην πώληση των δύο πλωτών μονάδων αποθήκευσης και επαναεριοποίησης (FSRU) που είχε ναυλώσει o Γιώργος Προκοπίου στο γερμανικό κράτος, προχώρησαν θυγατρικές της Dynagas.

Πρόκειται για τα FSRU, “Transgas Force” και “Transgas Power”, χωρητικότητας 174,000 cbm το καθένα και με έτος κατασκευής το 2021. Τις δύο μονάδες αγόρασε η εταιρεία Energos, εταιρεία κοινοπραξίας, που ελέγχεται κατά πλειοψηφία από την εταιρεία Apollo και τον μειοψηφικό μέτοχο New Fortress Energy και εκμεταλλεύονται πλοία υποδομής LNG για θαλάσσιες μεταφορές και αποθήκευση. Μάλιστα οι δύο μονάδες θα μετονομαστούν σε “Energos Force” και “Energos Power”.

Σημειώνεται πως και τα δύο ξεκίνησαν τις μακροπρόθεσμες συμβάσεις ναύλωσης με το Γερμανικό Ομοσπονδιακό Υπουργείο Οικονομικών και Κλιματικής Αλλαγής το 2023. Η “Energos Force” σχεδιάζεται να δραστηριοποιηθεί στο λιμάνι του Stade υπό τη διεύθυνση της Deutsche Energy Terminals, ενώ η “Energos Power” σχεδιάζεται να λειτουργήσει στο λιμάνι Mukran και έχει υποναυλωθεί στην Deutsche Regas.

Μαζί με αυτές τις δύο πλατφόρμες επαναεριοποίησης υγροποιημένου φυσικού αερίου, η Energos θα κατέχει και θα εκμεταλλεύεται 13 πλοία υποδομής LNG που αποτελούνται από εννέα FSRU, δύο πλωτές μονάδες αποθήκευσης και δύο πλοία μεταφοράς LNG.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ