Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΓ. Οικονόμου: Η Ελλάδα προχωρά και συγκρούεται διαρκώς με την Ελλάδα του...

Γ. Οικονόμου: Η Ελλάδα προχωρά και συγκρούεται διαρκώς με την Ελλάδα του 2015-2019

Στα θέματα της επικαιρότητας μίλησε σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Για το «Καλάθι του Πάσχα» και την ένταξη του αρνιού, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να προκαλέσει αντιδράσεις από τους κτηνοτρόφους, ανέφερε πως «Η κρίση διαρκεί ακόμη. Οι πολίτες είδαν αποτελέσματα με το «Καλάθι του νοικοκυριού» και τα άλλα μέτρα. Κάθε χρόνο υπάρχει αυτή η συζήτηση για το κόστος του πασχαλινού τραπεζιού, μπορεί φέτος να είναι αυξημένες οι τιμές, όμως σε σχέση με την περσινή πασχαλινή περίοδο, δεν υπήρχε η δυνατότητα του Market pass, μέσω του οποίου η οικογένεια έχει κέρδος μεγαλύτερο από την αύξηση των τιμών».

«Η Κυβέρνηση προσπαθεί να στηρίξει τις οικογένειες και παράλληλα να υπάρχει καλή τιμή και για τους παραγωγούς, οι οποίοι επίσης αντιμετωπίζουν προβλήματα με την ακρίβεια, παρότι είχαν μια σειρά από μέτρα στήριξης πχ. για τις ζωοτροφές. Το «Καλάθι του νοικοκυριού» εδώ και 23 εβδομάδες, μας έδειξε ότι παρά τις αυξομειώσεις σε διάφορες κατηγορίες προϊόντων, μπορεί να έχει βασικά προϊόντα σε μια ασφαλή περιοχή, χωρίς ανατιμήσεις για μεγάλο διάστημα», είπε ο κ. Οικονόμου, λέγοντας ωστόσο σε ότι αφορά τις αντιδράσεις για το κόστος του οβελία και γενικότερα του πασχαλινού τραπεζιού, ότι «Παραδοσιακά, η συζήτηση καταλήγει ότι οι τιμές θα διαμορφωθούν σε ένα επίπεδο που η πλειονότητα των νοικοκυριών θα μπορεί να ανταπεξέλθει».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να δοθεί έκτακτο επίδομα το Πάσχα σε ορισμένους πολίτες, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος είπε ότι «Όλες οι πολιτικές ενίσχυσης της Κυβέρνησης έχουν ανακοινωθεί και υλοποιούνται. Δεν έχει σχεδιαστεί η καταβολή ενός έκτακτου επιδόματος για το Πάσχα».

Κληθείς να σχολιάσει την δήλωση του Τάκη Θεοδωρικάκου ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τους μπαχαλάκηδες και ότι θέλει νεκρό, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος είπε ότι «σε αυτά τα πολύ σημαντικά ζητήματα, που έχουμε πικρή εμπειρία από το παρελθόν και μπορούν να δημιουργήσουν εντάσεις, ιδίως εν μέσω προεκλογικής περιόδου, χρειάζεται προσοχή. Διαχρονικά στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν δυσκολία να εκφράσουν μια κουβέντα υπέρ της Αστυνομίας. Οφείλουμε να έχουμε καθαρή τοποθέτηση που δεν μπορεί να είναι γενικές και αόριστες κουβέντες. Οφείλουμε καθαρά να τις καταδικάζουμε και όχι να βρίσκουμε άλλοθι ή να κάνουμε συμψηφισμούς με άλλα πεδία με δράσεις της Αστυνομίας».

Συμπλήρωσε ότι «Η Ελλάδα του 2019 ήταν ταπεινωμένη, ενώ σήμερα η Ελλάδα προχωρά και συγκρούεται διαρκώς με την Ελλάδα του 2015-2019 και τον ΣΥΡΙΖΑ που έχει να μιλήσει μόνο για το παρελθόν αλλά συγκρούεται και με τα ψιθυρίσματα του ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ δεν ψήφισε την διάταξη για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας, όπου οι άνθρωποι πήραν μισθό και δώρο μετά από 8 χρόνια».

«Έχουμε μπροστά μας μια πολύ σημαντική εκλογική διαδικασία στις 21 Μαΐου, που θα καθορίσει τον νικητή, την διαφορά του από τον δεύτερο – γεγονός πολύ σημαντικό, το οποίο θα οδηγήσει στο να μην έχουμε μια κυβέρνηση ηττημένων από τα τρία κόμματα της αντιπολίτευσης. Εμείς μιλούμε για κυβέρνηση αυτοδύναμη με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Η άλλη πλευρά τι προτείνει; Θα είναι ο κ. Βαρουφάκης; Θα είναι ένα κόμμα της ακροδεξιάς, όπως έγινε με τον κ. Καμμένο; Με τον κ. Ανδρουλάκη έχουν λυθεί τα ζητήματα;», είπε ο Γιάννης Οικονόμου.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ