Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΓ. Οικονόμου: Δεν αποκλείεται συνάντηση Μητσοτάκη–Ερντογάν

Γ. Οικονόμου: Δεν αποκλείεται συνάντηση Μητσοτάκη–Ερντογάν

Δεν απέκλεισε συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο μέλλον ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας σε εκπομπή του OPEN.

Ειδικότερα, ο κ. Οικονόμου ανέφερε πως η Τουρκία είναι μια χώρα απολύτως προβλέψιμη στις αντιδράσεις της και όταν οι επιδιώξεις της στη διεθνή σκηνή φαίνεται να της βγαίνουν και πολύ περισσότερο όταν φαίνεται να μην της βγαίνουν. «Πάντοτε αυτά που συμβαίνουν στον κόσμο έχουν αντανάκλαση στη γειτονιά μας, στην Αν. Μεσόγειο, στο Αιγαίο», είπε.

«Έχουμε καταφέρει μέσω μιας εξωτερικής πολιτικής, μέσω μιας πολιτικής αντιμετώπισης της Τουρκίας, που εδράζεται πάντοτε στο Διεθνές Δίκαιο, με διπλωματικές κινήσεις στα fora που συμμετέχουμε και προς όλους τους μεγάλους παίκτες της παγκόσμιας πολιτικής, αλλά και της γειτονιάς μας, αλλά και της δυνατότητάς μας για αποτροπή, να υπερασπιζόμαστε τα εθνικά μας δίκαια και να εκπέμπουμε ένα μήνυμα σ’ όλο τον κόσμο για το τι πραγματικά συμβαίνει με την παραβατικότητα, με την προκλητικότητα. Είμαστε προετοιμασμένοι και όλο το πλαίσιο της πολιτικής μας είναι τέτοιο, ώστε να μην εγκλωβιζόμαστε σε επώδυνα διλήμματα», υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Τέλος, ο κ. Οικονόμου κατέληξε πως δύο χώρες που η γεωγραφία τις έχει οδηγήσει να ζουν έτσι όπως ζουν, δεν μπορεί να μην μιλάνε και να μην προσπαθούν να συνεννοηθούν.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ