Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤΟΥΡΙΣΜΟΣΓκερέκου: "Να συνδέσουμε την αγροδιατροφή μας με τον τουρισμό μας"

Γκερέκου: “Να συνδέσουμε την αγροδιατροφή μας με τον τουρισμό μας”

“Πρέπει να συνδέσουμε την αγροδιατροφή μας με τον τουρισμό. Είναι η προμετωπίδα μας” δήλωσε η πρόεδρος του ΕΟΤ Άντζελα Γκερέκου σε συνέντευξή της στον Αθήνα 9.84.

Και πρόσθεσε “Στον ΕΟΤ και στο Υπουργείο Τουρισμού συνεργαζόμαστε και με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης προκειμένου να συνδέσουμε αυτούς τους τομείς. Αναπτύσσουμε την παραγωγική Ελλάδα και ως προς τις εξαγωγές και ως προς την τροφοδοσία του τουριστικού πεδίου. Συνδεόμαστε και με την Τοπική Αυτοδιοίκηση για να έχει η Ελλάδα ένα εθνικό brand στηριζόμενο στην αειφορία, στην βιωσιμότητα και στην τοπικότητα με τα δικά της τοπικά προϊόντα που δεν είναι μόνο η διατροφή, αλλά και η παράδοση και γενικότερα ο πολιτισμός”.

Παράλληλα, η πρόεδρος του ΕΟΤ, αναφέρθηκε στην ανάγκη να επικεντρωθεί η χώρα μας σε ένα πιο εξειδικευμένο, πιο αειφόρο και βιώσιμο μοντέλο τουρισμού με ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα και σεβασμό στο περιβάλλον, καθώς, όπως είπε, “όλο και περισσότερο, οι εν δυνάμει επισκέπτες της χώρα μας και ειδικά οι πιο νέοι άνθρωποι αναζητούν «green destinatios», προορισμούς δηλαδή που σέβονται το περιβάλλον, την παράδοση και τα τοπικά προϊόντα”.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ