Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΓια αυτά θα μιλήσουν τα κόμματα;

Για αυτά θα μιλήσουν τα κόμματα;

Δεν είναι λίγες φορές που έχουμε κρούσει το καμπανάκι του κινδύνου με το θέμα των επιτοκίων. Η κυβέρνηση για τους δικούς της λόγους, τελικά έκανε πίσω και αντί για παρεμβάσεις ουσίας επέλεξε επί της ουσίας να αφήσει τους τραπεζίτες και τους διαχειριστές στην ησυχία τους. Με αποφάσεις …χάδι και με μέτρα προστασίας από χαρτί δεν υψώνεται κανένα τείχος προστασίας.

Η άνοδος των επιτοκίων θα συνεχιστεί και σε λίγο η αγορά θα αρχίζει να στενάζει. Τα πολιτικά κόμματα όμως έχουν πέσει με τα…μούτρα στις εκλογές και τα μαντάτα θα τους έρθουν μετά την κάλπη.

Αλλά οι πολίτες οφείλουν να γνωρίζουν, αφού την έχουν πάθει πολλαπλώς και πολύχρωμος ότι μετά από την απομάκρυνση του ταμείου ουδέν λάθος αναγνωρίζεται. Διότι καλά είναι τα ωραία λόγια, ευχάριστο είναι να ακούς ότι θα κόψουμε τον ΦΠΑ, τον Ειδικό φόρο Κατανάλωσης, θα δώσουμε αυξήσεις στις συντάξεις, τα αναδρομικά, τον 13 και γιατί όχι και τον 14ο μισθό και άλλα τινά, αλλά ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες.

Και παρά τα καλάθια, και τα επιδόματα η κατάσταση είναι κάτι παραπάνω από δύσκολη. τα επιτόκια και η άνοδός τους δεν είναι εύκολα διαχειρίσιμη ιδιαίτερα σε μια χώρα που παρά τις κρίσεις που βίωσε και βιώνει συνεχίζει να δανείζεται και συνεχίζει να μην αλλάζει το παραγωγικό της μοντέλο.

Προχωρά χωρίς κανένα στρατηγικό σχέδιο και υπόσχεται πράγματα που υλοποιούνται με δανεικά.

Εαν δεν υπήρχε ο τουρισμός τα πράγματα θα ήταν τραγικά. Και είναι τραγικά διότι αργά και σταθερά μετατρεπόμαστε σε μια χώρα που θα προσφέρει μόνο υπηρεσίες. Με ότι αυτό σημαίνει για την κοινωνία. Και για αυτό δυστυχώς δεν μιλούν τα κόμματα. Η μεσαία τάξη φτωχοποιείται, η ψαλίδα ανοίγει και κοιμόμαστε τον ύπνο του δικαίου. Κάτι σαν τους επιβάτες του Τιτανικού.

Κανείς δεν θέλει να αγγίξει την πληγή, και ελπίζει ότι η βόμβα θα σκάσει στα χέρια του άλλου. Ως τότε οι πολίτες θα συνεχίσουν να πορεύονται με τον τρόπο, που βλέπουμε. Κινούμενοι λες και δεν υπάρχει αύριο. Θα μεταφέρουν τις υποχρεώσεις τους στο μέλλον και θα ξοδεύουν στο σήμερα.

Οσοι μπορούν θα φεύγουν για άλλες πολιτείες και όσοι έρχονται θα είναι αυτοί που δεν θα μπορούν να ζήσουν στις πολιτείες που έμεναν.

Αλλά για αυτά δεν θα ακούσουμε κάτι. Διότι ουδείς θέλει να γίνει δυσάρεστος. Οσο για τα επιτόκια θα τραβούν την ανηφόρα. Οπως και οι εξελίξεις στα εθνικά θέματα με κεντρικό στόχο την διανομή του ενεργειακού πλούτου του Αιγαίου…

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ