Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΓιατί η Ρωσία θέλει να απαγορεύσει τα κρυπτονομίσματα;

Γιατί η Ρωσία θέλει να απαγορεύσει τα κρυπτονομίσματα;

Η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας πρότεινε μέσα στην εβδομάδα απαγόρευση της χρήσης και της εξόρυξης κρυπτονομισμάτων στην ρωσική επικράτεια, επικαλούμενη απειλές για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα, την ευημερία των πολιτών και την κυριαρχία της νομισματικής πολιτικής της.

Η Ρωσία έχει ταχθεί εδώ και χρόνια κατά των κρυπτονομισμάτων, λέγοντας ότι θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για το ξέπλυμα χρήματος ή για τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας. Τελικά το 2020 τους έδωσε νομικό καθεστώς, αλλά απαγόρευσε τη χρήση τους ως μέσου πληρωμής.

Στην εισήγηση της προς τη ρωσική κυβέρνηση, η τράπεζα προτείνει την απαγόρευση συναλλαγών με κρυπτονομίσματα σε όλους τους χρηματοοικονομικούς θεσμούς. Παράλληλα, η τράπεζα ζητά και την απαγόρευση εξόρυξης crypto, τονίζοντας το ενεργειακό αποτύπωμα τους, λέγοντας πω είναι ιδιαίτερα επιβλαβή για το περιβάλλον. Στην έκθεση, η ρωσική τράπεζα αναφέρει πως το σύνολο των συναλλαγών των πολιτών της χώρας σε crypto υπολογίζονται ετησίως σε 5 δισ. δολάρια. Όπως σημειώνει το Reuters, η Ρωσία είναι η 3η χώρα με τις περισσότερες εξορύξεις κρυπτονομισμάτων, πίσω μόνο από τις ΗΠΑ και το Καζακστάν.

«Η καλύτερη λύση είναι η απαγόρευση της εξόρυξης κρυπτονομισμάτων στη Ρωσία» αναφέρει η κεντρική τράπεζα στην έκθεση της.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ