Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΓιατί είναι μεγάλης πολιτικής αξίας για την κυβέρνηση οι ευρωεκλογές

Γιατί είναι μεγάλης πολιτικής αξίας για την κυβέρνηση οι ευρωεκλογές

Για την σημασία που έχουν οι ευρωεκλογές για τα κόμμα και ειδικότερα για την κυβέρνηση μίλησε στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας 91,6 και 105,8, ο Πολιτικός Επιστήμονας, Λευτέρης Κουσούλης.

«Πρέπει να κατανοούμε από εδώ και πέρα την παρουσία του Πρωθυπουργού, τις πρωτοβουλίες του, όπως για παράδειγμα το νομοθέτημα για τα ομόφυλα ζευγάρια υπό το κριτήριο και υπό τον χρονικό ορίζοντα των ευρωεκλογών. Οι ευρωεκλογές θα είναι μια πάρα πολύ κρίσιμη αναμέτρηση για το σύνολο των κομμάτων, κυρίως όμως για την κυβέρνηση, η οποία έχει μπροστά της ορίζοντα τριών ετών διακυβέρνησης και συνεπώς θα είναι πάρα πολύ υψηλής πολιτικής αξίας για την ίδια το αποτέλεσμα το οποίο θα πετύχει στις ευρωεκλογές. Είναι υπερβολικά μακρύς θα έλεγα ο χρόνος των τριών ετών για τη διακυβέρνηση. Συνεπώς είναι κρίσιμη η αναμέτρηση των ευρωεκλογών. Με αυτό ως δεδομένο, είναι υποχρεωμένος να χειριστεί με μια επιφύλαξη και το ζήτημα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών. Για αυτό νομίζω είναι και επιφυλακτικός και αποφάσισε αυτά που αποφάσισε ως προς την παρένθετη μητέρα και τη δυνατότητα των ανθρώπων αυτών να αποκτούν τέκνα. Όλα αυτά τα ζητήματα, επειδή έχουν ιδιαίτερη δυσκολία και στη ρύθμισή τους και στην κατανόηση από την κοινωνία και στην αποδοχή μεταβολών που καμιά φορά ξενίζει μεγάλο αριθμό συμπολιτών μας, χρειάζονται μια σύνεση και μια προοδευτικότητα, κατά τη γνώμη μου, στη ρύθμισή τους. Αυτό εκτιμώ ότι επιχείρησε να κάνει ο πρωθυπουργός. Είναι κατανοητό και θα δούμε πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα», όπως σημείωσε.

Αναφορικά με τις δηλώσεις της αντιπολίτευσης πάνω στο θέμα της παρένθετης επισήμανε «υπάρχει και μια άλλη διάσταση στα προβλήματα πέρα από αυτό το ευαίσθητο ζήτημα το οποίο πρέπει να βρει ασφαλώς τη λύση του και πρέπει να μπει σε μια διαδρομή λύσης και προστασίας αυτών των ανθρώπων και των δικαιωμάτων τους ως και την τελευταία λεπτομέρεια. Ταυτόχρονα, αποτελεί μια εκδήλωση της πολιτικής σύγκρουσης μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων».

Τέλος, αναφορικά με την ανακοίνωση των νέων μέτρων κατά της ακρίβειας δήλωσε το εξής «αυτή τη στιγμή δεν έχουμε ούτε ένα αυστηρό σύστημα ελέγχων ούτε ένα πολύ υψηλό επίπεδο ελέγχων διότι αν τα είχαμε θα είχαμε πετύχει ένα καλύτερο αποτέλεσμα. Είναι καλό κάποια στιγμή κάτι να ξεκινάει έστω και καθυστερημένα και εύχομαι να μπορέσει αυτό το μέτωπο να ελεγχθεί. Το θεωρώ πάρα πολύ δύσκολο, αλλά καλό είναι έστω και την ύστατη ώρα να γίνεται μια προσπάθεια. Υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας οι οποίοι δεν μπορούν να βγάλουν το μήνα. Υπάρχει λοιπόν, μια κατάσταση στη χώρα που είναι πάρα πολύ δύσκολη».

ΠΗΓΗ:ertnews

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ