Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚΟΙΝΩΝΙΑΓιατί αυξάνονται οι γυναικοκτονίες στην Ελλάδα

Γιατί αυξάνονται οι γυναικοκτονίες στην Ελλάδα

Για την θλιβερή αύξηση των γυναικοκτονιών στην Ελλάδα στον απόηχο και του σοκαριστικού εγκλήματος στην Καβάλα μίλησε στην ΕΡΤ, η ψυχολόγος Στέλλα Αργυρίου.

«Σίγουρα νομίζουμε πως θα αλλάξουμε τον άνθρωπο και σίγουρα όταν αποφασίζουμε να ζούμε με ένα βίαιο σύζυγο, δυστυχώς επιλέγουμε και το μέλλον των παιδιών μας. Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικές. Πρέπει να δώσουμε μεγάλη βάση στα πρώτα σημάδια της βίας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η ίδια συνέχισε λέγοντας: «Ξέρω πως στην Καβάλα υπάρχει μια κλειστή κοινωνία που δύσκολα δέχεται ο άνθρωπος μου ότι πρέπει να πάει να επισκεφθεί έναν ειδικό ψυχικής υγείας. Σε συνδυασμό λοιπόν με το ότι οι σχέσεις είναι συγχωνευτικές, σε συνδυασμό με τη βουλιμική επιδίωξη που πλέον σε όλους μας υπάρχει, να είμαστε εμείς καλά, χωρίς να νοιαζόμαστε το κακό που προκαλούμε στους άλλους και ότι υπάρχει και μια γενιά ανθρώπων που έχει μεγαλώσει χωρίς να δέχεται την άρνηση, και τη μεγαλώνουμε και εμείς αυτή τη γενιά, δυστυχώς φτάνουμε στο σημείο να συζητάμε για τέτοια περιστατικά όπου κάποιος θα πέφτει θύμα βίας.

Εύχομαι μόνο να μην το συζητάμε, αφού αυτές οι πράξεις έχουν καταστεί αξιόποινες, όπως γίνεται μέχρι τώρα».

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ