Σάββατο, 15 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΝΑΥΤΙΛΙΑΓεωργιάδης: "Το ναυπηγείο Ελευσίνας θα είναι γεμάτο με ελληνικά πλοία προς επισκευή"

Γεωργιάδης: “Το ναυπηγείο Ελευσίνας θα είναι γεμάτο με ελληνικά πλοία προς επισκευή”

Την αισιοδοξία του για την πετυχημένη λειτουργία των ναυπηγείων Ελευσίνας έστειλε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, κατά τη χθεσινή συζήτηση στην Ολομέλεια της βουλής.

Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε στη ρύθμιση με την οποία η υπό εξυγίανση εταιρεία με την επωνυμία «Ναυπηγικές και βιομηχανικές επιχειρήσεις «Ελευσίνα Α.Ε.» απαλλάσσεται από την υποχρέωση της προσκόμισης φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας έναντι οποιασδήποτε αρχής και φορέα έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2023.

«Ήδη το πρώτο πλοίο με σημαία του κ. Πέτρου Παππά έχει πάει στο Ναυπηγείο και επισκευάζεται. Μπορώ να ανακοινώσω στο Σώμα, και κάτι που δεν έχω πει, αναμένεται τις επόμενες μέρες να πάνε και αρκετά περισσότερα πλοία προς επισκευή.

Από το έως τώρα ενδιαφέρον προβλέπεται ότι μέσα στο μήνα Φεβρουάριο όλοι οι ντόκοι του Ναυπηγείου Ελευσίνας θα είναι γεμάτοι με πλοία ελληνικά προς επισκευή στο Ναυπηγείο», είπε ο ‘Αδωνις Γεωργιάδης και διευκρίνισε: «Ετέθη, λοιπόν, το ζήτημα: Πώς θα εργάζονται οι εργαζόμενοι και θα πληρώνονται κανονικά και θα πληρώνονται οι ασφαλιστικές τους εισφορές και θα γίνεται η οικονομική δραστηριότητα σωστά, εφόσον η εταιρεία αυτή είναι υπό εξυγίανση και λόγω των παλαιότερων χρεών δεν μπορεί να έχει τη σχετική ενημερότητα;

Γι’ αυτόν τον λόγο δίνουμε ενημερότητα με νόμο, ώστε να μπορεί το Ναυπηγείο να λειτουργεί και οι εργαζόμενοι να πληρώνονται κανονικά στην ενδιάμεση περίοδο, έως ότου γίνει δεκτό από το δικαστήριο το σχέδιο εξυγίανσης».

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ