Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΓερμανικός τύπος για Ερντογάν: Ωθεί το ΝΑΤΟ στα όρια της υπομονής του

Γερμανικός τύπος για Ερντογάν: Ωθεί το ΝΑΤΟ στα όρια της υπομονής του

Το προεκλογικό σκηνικό στην Τουρκία σχολιάζει ο γερμανικός τύπος και την πολιτική που ακολουθεί ο Ερντογάν σε σχέση με το ΝΑΤΟ.

«Ο συνασπισμός του Ερντογάν κυμαίνεται περί το 41% κατά μέσο όρο, γεγονός που οφείλεται κυρίως στη χρόνια κακή οικονομική πολιτική και τη διαφθορά», αναφέρει η Tageszeitung.

«Ακόμη, μετά από χρόνια υποδαύλισης των συγκρούσεων, ο Ερντογάν παίζει, όπως το έφερε η μοίρα, τον ρόλο του ειρηνοφύλακα.

Αφού βοήθησε στη διαπραγμάτευση μιας συμφωνίας για τα σιτηρά μεταξύ της Ρωσίας, της Ουκρανίας και των Ηνωμένων Εθνών, ο Ερντογάν βρίσκεται τώρα και πάλι στο επίκεντρο της δράσης.

Πριν από ένα χρόνο, οι αναλυτές προέβλεπαν ότι ο Ερντογάν θα έχανε σίγουρα. Αλλά γεννιούνται και πάλι αμφιβολίες μπροστά στις εξελίξεις και με μια αμήχανη αντιπολίτευση, που δεν μπορεί να δεσμευτεί σε έναν υποψήφιο.

Ανεξάρτητα από τις δημοσκοπήσεις, και μόνον η μετάθεση των εκλογών για τον Μάιο δείχνει ότι ο Ερντογάν βλέπει τη νίκη σε απόσταση αναπνοής», σχολιάζει η εφημερίδα του Βερολίνου.

Αναφορικά με τις συμμαχίες που έχει συνάψει ο Ερντογάν με τους λεγόμενους ευρασιατικούς κύκλους, είναι σαφές πως, προκειμένου να εξασφαλίσει την πολιτική του επιβίωση και να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των συμμάχων, η Τουρκία πρέπει να απομακρυνθεί από τη Δύση – και ο Ερντογάν είναι αποφασισμένος να ωθήσει το ΝΑΤΟ στα όρια της υπομονής του».

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ