Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΓέλεν: Οι ΗΠΑ ήδη βιώνουν τις επιπτώσεις από την αντιπαράθεση για το...

Γέλεν: Οι ΗΠΑ ήδη βιώνουν τις επιπτώσεις από την αντιπαράθεση για το όριο χρέους

Η αντιπαράθεση για το όριο του ομοσπονδιακού χρέους έχει ήδη αρνητικές επιπτώσεις στην αμερικανική οικονομία, οδηγώντας σε άνοδο το κόστος δανεισμού και αυξάνοντας το βάρος χρέους της χώρας, αναμένεται να δηλώσει σήμερα σε ομιλία της η Αμερικανίδα υπουργός Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν.

Η Γέλεν αναμένεται να απευθύνει το μήνυμα αυτό σε στελέχη κοινοτικών τραπεζών στην Ουάσινγκτον, υπενθυμίζοντάς τους την αντιπαράθεση για το όριο χρέους το 2011 που οδήγησε στην πρώτη υποβάθμιση της αμερικανικής πιστοληπτικής αξιολόγησης που είχε γίνει ποτέ.

«Ο χρόνος τελειώνει. Κάθε μέρα που το Κογκρέσο δεν ενεργεί, βιώνουμε αυξημένο οικονομικό κόστος που θα μπορούσε να επιβραδύνει την αμερικανική οικονομία», θα πει η Γέλεν σύμφωνα με το κείμενο της ομιλίας που θα απευθύνει σε εκδήλωση της ένωσης κοινοτικών τραπεζών Independent Community Bankers of America. «Η αμερικανική οικονομία κρέμεται από μία κλωστή. Το ίδιο και τα μέσα βιοπορισμού εκατομμυρίων Αμερικανών. Δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο. Το Κογκρέσο θα πρέπει να διαχειριστεί το όριο χρέους το συντομότερο δυνατόν».

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ