Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚΟΙΝΩΝΙΑΒούλα: Συνεχείς αναζωπυρώσεις, ενισχύονται οι δυνάμεις της πυροσβεστικής

Βούλα: Συνεχείς αναζωπυρώσεις, ενισχύονται οι δυνάμεις της πυροσβεστικής

Εντολή εκκένωσης των σπιτιών στην Άνω Βούλα δόθηκε νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου, καθώς η φωτιά που ξεκίνησε από την Άνω Γλυφάδα, στην περιοχή Πουρνάρι στα όρια με τον Υμηττό, επεκτεινόταν διαρκώς. Υλικές ζημιές σημειώθηκαν σε σπίτια της Άνω Βούλας. Μετά τις 18:00 το απόγευμα υπήρξαν δύο αναζωπυρώσεις, που ωστόσο ελέγχθησαν από τις Πυροσβεστικές δυνάμεις.

Το 112 ενεργοποιήθηκε άμεσα ώστε οι κάτοικοι Βούλας και των γύρω περιοχών να εκκενώσουν την περιοχή. Τα μέσα πυρόσβεσης ενισχύθηκαν περαιτέρω.

Για μια μεγάλη επιχείρηση σε επίγειο και εναέριο βαθμό, έκανε λόγο ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Νέα ενίσχυση

Ισχυρές δυνάμεις επιχειρούν αυτή την ώρα στο μέτωπο της πυρκαγιάς στον Υμηττό, που ξεκίνησε από την ‘Ανω Γλυφάδα και κατευθύνεται προς τη Βούλα.

Πριν από λίγα λεπτά ενισχύθηκαν και πάλι οι δυνάμεις πυρόσβεσης και πλέον επιχειρούν συνολικά 72 πυροσβέστες με τρεις ομάδας πεζοπόρων τμημάτων και 20 οχήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν περιοδικά 6 αεροσκάφη, 3 ελικόπτερα και ένα ελικόπτερο για εναέριο συντονισμό, ενώ κινητοποιήθηκε και ένα ακόμα ελικόπτερο του στρατού.

Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.

Τα αίτια της πυρκαγιάς

Όσον αφορά στα αίτια της πυρκαγιάς, από την Πυροσβεστική θεωρούνται άγνωστα μέχρι στιγμής, ενώ ο δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης δήλωσε στην ΕΡΤ ότι πιθανότατα ξεκίνησε από υποσταθμό του ΔΕΔΗΕ.

Με αναπνευστικά προβλήματα μεταφέρθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, ένας πυροσβέστης που έδινε μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η κατάσταση της υγείας του δεν εμπνέει ανησυχία.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός μίλησε για ριπές ανέμου ως 8 Μποφόρ. Παράλληλα επισήμανε σχετικά με τα αίτια της φωτιάς ότι ερευνά Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ