Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚΟΙΝΩΝΙΑΒαρύ πένθος στη χώρα -Τραγικά πρόσωπα οι συγγενείς των θυμάτων

Βαρύ πένθος στη χώρα -Τραγικά πρόσωπα οι συγγενείς των θυμάτων

Θρήνος σε όλη τη χώρα που έχει βυθιστεί στο πένθος για τα θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

Και ενώ σήμερα, ολοκληρώνεται η μακάβρια διαδικασία ταυτοποίησης των νεκρών, αναπάντητα παραμένουν πολλά ερωτήματα για τα αίτια της τραγωδίας και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ριχθεί φως σε ένα τραγικό δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή σε νέα παιδιά, κυρίως φοιτητές .

Μέχρι στιγμής, σε 57 ανέρχονται οι επιβεβαιωμένοι νεκροί που έχουν ανασυρθεί από τα συντρίμμια της επιβατικής αμαξοστοιχίας που συγκρούστηκε με την εμπορική, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από την εκπρόσωπο Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, αστυνόμο β’, Κωνσταντία Δημογλίδου.

Όπως ανέφερε, δηλώθηκαν μέχρι στιγμής επίσημα, 56 επιβάτες ως αγνοούμενοι, ενώ προσέθεσε ότι υπάρχει ενδεχόμενο κάποιος να επέβαινε στο τρένο και να μην έχει δηλωθεί ως αγνοούμενος από οικείους ή συγγενείς.

Σοκ προκαλεί η είδηση ότι οι συγγενείς των θυμάτων του δυστυχήματος παραλαμβάνουν τις σορούς των ανθρώπων τους σε σφραγισμένα φέρετρα.

Χθες Πέμπτη η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα ενημέρωσε ότι η ταυτοποίηση θα γίνει μέσω DNA, για να μην αντικρίσουν οι συγγενείς τους δικούς τους ανθρώπους σε αυτή την κατάσταση.

Ο αριθμός των ταυτοποιημένων σορών από τους συνολικά 57 νεκρούς έχει ξεπεράσει τις 30. Πενήντα δύο συγγενείς επιβατών έδωσαν δείγμα DNA, ενώ ελήφθησαν 55 δείγματα από σορούς.

Οι διασώστες περισυνέλεξαν περίπου 18 σακούλες με ανθρώπινα μέλη, από τα οποία οι επιστήμονες έλαβαν 26 δείγματα.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ακόμα και αν κάποια σορός ήταν αναγνωρίσιμη, η ταυτοποίηση έπρεπε να γίνει με τη μέθοδο DNA.


spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ