Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΑ. Φράγκου: Έσοδα $839,7 εκατ. στο 9μηνο- Ενίσχυση του στόλου, αλλά και...

Α. Φράγκου: Έσοδα $839,7 εκατ. στο 9μηνο- Ενίσχυση του στόλου, αλλά και πωλήσεις ύψους $272 εκατ.

Έσοδα 322,4 εκατ. δολάρια για το τρίτο τρίμηνο του έτους και 839,7 εκατ. δολάρια για το εννεάμηνο ανακοίνωσε η Navios Partners, συμφερόντων Αγγελικής Φράγκου.

Παράλληλα, τα καθαρά έσοδα της εταιρείας ανήλθαν σε 257,2 εκατ. δολάρια το τρίτο τρίμηνο του 2022 και στα 461 εκατ. δολάρια στο εννεάμηνο.

Η ναυτιλιακή γνωστοποίησε πως προχώρησε στην απόκτηση τριών νεότευκτων και ενός μεταχειρισμένου πλοίου έναντι 220,7 εκατ. δολαρίων, ενώ παράλληλα προχώρησε στην πώληση έξι πλοίων της έναντι 272 εκατ. δολαρίων. Ακόμα, η εταιρεία ανακοίνωσε πως κατά τη διάρκεια του τριμήνου εξασφάλισε μακροχρόνιες συμφωνίες ναύλωσης που θα αποφέρουν έσοδα ύψους 331 εκατ. δολάρια.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε τα αποτελέσματά μας για το τρίτο τρίμηνο του 2022, κατά το οποίο καταγράψαμε έσοδα 322,4 εκατομμυρίων δολαρίων, καθαρά κέρδη 257,2 εκατομμυρίων δολαρίων και καθαρά κέρδη ανά μονάδα 8,36 δολαρίων», ανέφερε, σχολιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της Navios Partners, Αγγελική Φράγκου, προσθέτοντας:

«Η διαφοροποιημένη προσέγγισή μας εξυπηρέτησε καλά τους μετόχους μας, παρά τις πρωτοφανείς μακροοικονομικές προκλήσεις, συμπεριλαμβανομένης της επιβράδυνσης της ανάπτυξης της Κίνας, της ουκρανικής σύγκρουσης και ενός πιο περιοριστικού χρηματοοικονομικού περιβάλλοντος που προκαλούν οι κεντρικές τράπεζες λόγω της ποσοτικής σύσφιξης και του πληθωρισμού. Στα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, αξιοποιήσαμε τη δύναμη της αγοράς με την πώληση δύο πλοίων ηλικίας 16 ετών έναντι 220,0 εκατ. δολαρίων, ενώ παράλληλα αντισταθμίσαμε τον κίνδυνο των νεότευκτων πλοίων μας μέσω μακροχρόνιων ναυλώσεων.

Χρησιμοποιήσαμε επίσης τη δύναμη του ισολογισμού μας για να εισέλθουμε στην κατηγορία των δεξαμενόπλοιων Aframax, εκ των οποίων τέσσερα από τα έξι δεξαμενόπλοια που έχουμε παραγγείλει έχουν μακροχρόνιες ναυλώσεις. Ως αποτέλεσμα των προσπαθειών μας, το τρέχον νεκρό σημείο μας ανά ανοικτή ημέρα για το 2023 είναι λίγο λιγότερο από 6.000 δολάρια».

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ