Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΑ. Σαμαράς: Δεν θυμάμαι η Μέρκελ να στήριξε την Ελλάδα-Η ΝΔ δεν...

Α. Σαμαράς: Δεν θυμάμαι η Μέρκελ να στήριξε την Ελλάδα-Η ΝΔ δεν είναι Ποτάμι

«Δεν θυμάμαι η κα Μέρκελ να στήριξε την Ελλάδα. Η απερχόμενη καγκελάριος της Γερμανίας ήταν “διαχειρίστρια” και όχι ορματίστρια». Αυτό τονίζει ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ».

Σχολιάζοντας στην στάση της Μέρκελ κατά την περίοδο της δικής του διακυβέρνησης ο κ. Σαμαράς αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ποιος δεν θυμάται ότι η κυρία Μέρκελ εκμεταλλεύτηκε τα ολέθρια σφάλματα των Τσίπρα-Βαρουφάκη για να αποσπάσει από την Ελλάδα αδιανόητες υποχωρήσεις, τις οποίες εγώ ξεκάθαρα είχα αρνηθεί. Ποιος ξεχνάει το Υπερταμείο, δηλαδή την εκχώρηση ολόκληρης της Εθνικής Περιουσίας για 99 χρόνια! Ή την εκχώρηση της Μακεδονικής ταυτότητας στα Σκόπια…».

Τοποθετούμενος για τον πρόσφατο ανασχηματισμό ο πρώην πρωθυπουργός σημείωσε πως «σε κάθε ανασχηματισμό εκπέμπεται κι ένα “μήνυμα”, υπάρχει “συμβολισμός”. Και ο συμβολισμός αυτός δεν πρέπει να στέλνει αντιφατικά μηνύματα. Με το να μετακινηθούμε σε θέσεις “Ποταμιού” δεν κατακτάμε το “πολιτικό Κέντρο”», προσθέτοντας παράλληλα πως «είναι άλλο πράγμα να απευθύνεσαι σε πολίτες όλων των παρατάξεων κι είναι εντελώς άλλο να εκφράζεις άλλες παρατάξεις» και επισημαίνει πως το σημαντικότερο είναι το εξής ερώτημα: “με τη σύγχρονη Δεξιά-Κεντροδεξιά τι θα γίνει;”. Ακούστε: Κατανοώ την άποψη περί “διεύρυνσης”. Αλλά προϋπόθεση μιας διεύρυνσης είναι να έχεις μαζί σου τη βάση σου. Αλλιώς, κινδυνεύεις να απομακρύνεις περισσότερους απ’ όσους προσελκύεις».

Τέλος, σχολιάζοντας τα ελληνοτουρκικά επιτίθεται προσωπικά στον Ταγίπ Ερντογάν με σκληρή γλώσσα. «Το θράσος του Ερντογάν έφτασε στο σημείο να ζητήσει προχθές από τον ΟΗΕ να αναγνωρίσει τα κατεχόμενα…! Δείτε και τι γίνεται αυτές τις μέρες στην Κρήτη με το γαλλικό πλοίο! Η Τουρκία επιχειρεί να επιβάλλει το “δόγμα της γαλάζιας πατρίδας”, καθιστώντας παράλληλα ανενεργή την ελληνο-αιγυπτιακή συμφωνία για την ΑΟΖ», δηλώνει.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ