Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑύξηση και σε επιδόματα από την 1η Απριλίου

Αύξηση και σε επιδόματα από την 1η Απριλίου

Η αύξηση του κατώτατου μισθού που έχει προαναγγείλει η κυβέρνηση και θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Απριλίου θα συμπαρασύρει μαζί του και μια σειρά επιδομάτων.

Σήμερα, για παράδειγμα, το μηνιαίο επίδομα ανεργίας ανέρχεται σε 438 ευρώ. Η αύξηση του κατώτατου μισθού θα αυξήσει σημαντικά και το ποσό του επιδόματος. Ωστόσο, δεν θα επηρεαστεί το ειδικό επίδομα μακροχρόνιας ανεργίας καθώς πρόκειται για σταθερό ποσό.

«Πιστεύω ότι θα καταλήξουμε σε μια σημαντική αύξηση, που θα στηρίζει ουσιαστικά τους εργαζόμενους και τα νοικοκυριά, που εξακολουθούν να πλήττονται από τον υψηλό πληθωρισμό, που έφερε η διεθνής ενεργειακή κρίση, χωρίς να δοκιμάζει τις αντοχές της οικονομίας και την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων» είχε δηλώσει ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης.

Εκτός από το επίδομα ανεργίας, προς τα πάνω θα συμπαρασύρει και άλλα βοηθήματα: Ειδικό βοήθημα λήξης ανεργίας, βοήθημα λόγω επίσχεσης εργασίας, ειδικό βοήθημα μετά τρίμηνη παραμονή στα μητρώα ανέργων, ειδικά εποχικά βοηθήματα, ειδική παροχή μητρότητας, αμοιβές Προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ