Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤΟΥΡΙΣΜΟΣΑποδράσεις σε παραλιακές περιοχές της Αττικής ψάχνουν οι Αθηναίοι για το Πάσχα

Αποδράσεις σε παραλιακές περιοχές της Αττικής ψάχνουν οι Αθηναίοι για το Πάσχα

Αυξημένη ζήτηση, δεδομένων των συνθηκών, καταγράφουν για την περίοδο του Πάσχα τα αυτοτελή διαμερίσματα ή και οι βίλες εντός του νομού Αττικής εξαιτίας και του περιορισμού των διαπεριφερειακών μετακινήσεων που θα ισχύσει και αυτή την εορταστική περίοδο.

Αδυνατώντας να επισκεφτούν θέρετρα σε άλλες περιοχές ή και τα χωριά τους, μέρος του 50% του πληθυσμού της χώρας που ζει στην Αθήνα θα προσπαθήσει να απολαύσει τη φύση και να ξεκουραστεί εντός του νομού.

Ήδη αυτοτελή διαμερίσματα και αυτοτελείς κατοικίες που είναι εγγεγραμμένες σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης καταγράφουν ζήτηση. Η πλειονότητα αυτών βρίσκεται σε παραθαλάσσιες περιοχές όπως ο Ωρωπός, Σούνιο, Πόρτο Ράφτη, Βραυρώνα, Κινέτα, Παλαιά Φώκαια, Λούτσα και Λαύριο.

Σε κάθε περίπτωση βέβαια οι κρατήσεις αυτές δεν θεωρούνται δεδομένες αφού οι ιδιοκτήτες τους συνεχίζουν να μην ζητούν προκαταβολή και να εφαρμόζουν δωρεάν πολιτική ακύρωσης.

Αντίστοιχα μια κάποια κίνηση παρατηρείται και στα ξενοδοχειακά συγκροτήματα που βρίσκονται εντός νομού Αττικής που επέλεξαν να ανοίξουν τις πύλες τους ενόψει του Πάσχα, λανσάροντας συμφέρουσες προσφορές για την περίοδο των εορτών, όπως για παράδειγμα η Grecotel για το ξενοδοχειακό συγκρότημα του Σουνίου, Cape Sounio.

Παρότι οι πληρότητες δεν αναμένεται να αγγίξουν τα εντυπωσιακά νούμερα του παρελθόντος, η όποια κίνηση θα αποτελέσει μια μικρή ανάσα για τους ξενοδόχους που βλέπουν όλο το προηγούμενο διάστημα τα καταλύματά τους άδεια.

Σημειωτέον ότι το 2019 οι πληρότητες σε προορισμούς με θρησκευτικό χαρακτήρα ξεπερνούσαν το 80%, ενώ αρκετοί ήταν και οι τουρίστες από το εξωτερικό, από Ρωσία και Ευρώπη για παράδειγμα, που επέλεγαν να βρεθούν στη χώρα αυτή την περίοδο και ειδικά σε περιοχές όπως η Τήνος και η Κέρκυρα.  

Παρά την κινητικότητα στον εσωτερικό τουρισμό, μηδενικές για αυτή την περίοδο παραμένουν οι κρατήσεις από τουρίστες του εξωτερικού, ακόμα κι από τις χώρες στις οποίες η Ελλάδα άνοιξε τα σύνορά της.

Να θυμίσουμε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος οι ταξιδιώτες που ήρθαν στη χώρα μας το πρώτο δίμηνο του 2021 κατέγραψαν μείωση 90% φτάνοντας μετά βίας τις 172 χιλιάδες και εισφέροντας 49 εκατ. ευρώ. Ακόμα και σήμερα φορείς της αγοράς σημειώνουν ότι οι κρατήσεις δεν καταγράφουν εντυπωσιακή άνοδο με την μερίδα του λέοντος αυτών να αφορούν τους καλοκαιρινούς μήνες του έτους.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ