Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΣίδνεϊ: Έξι νεκροί και 8 τραυματίες, μεταξύ τους και βρέφος 

Σίδνεϊ: Έξι νεκροί και 8 τραυματίες, μεταξύ τους και βρέφος 

Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν στην τυφλή επίθεση ενός άνδρα με μαχαίρι εναντίον πολιτών στο εμπορικό κέντρο του Bondi Junction, ένα δημοφιλές κεντρικό σημείο του Σίδνεϊ, στις 4 το απόγευμα τοπική ώρα. Άλλοι οκτώ είναι τραυματίες σε κρίσιμη κατάσταση, μεταξύ αυτών ένα μωρό εννέα μηνών και η μητέρα του. Και ο δράστης είναι νεκρός, έπειτα από πυροβολισμό που δέχθηκε από αστυνομικό. Μαζί με τον δράστη οι νεκροί ανέρχονται συνολικά σε έξι.

Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής της ΕΡΤ στην Αυστραλία Αλέκος Μάρκελλος ο δράστης είναι ένας νεαρός άντρας ο οποίος σε ώρα αιχμής έβγαλε μαχαίρι, άρχισε να μαχαιρώνει περαστικούς. Στην αρχή κάποιοι θεώρησαν τον οικογενειακό ζήτημα καυγά. Κάτι τέτοιο. Τελικά, όπως διαπίστωσαν γρήγορα οι αυτόπτες μάρτυρες, μαχαίρωνε τυχαία πολίτες. Ακολούθησαν σκηνές πανικού, οι ανθρωποι εσπευσαν και κλειδώθηκαν στα καταστήματα με τη βοήθεια των σεκιούριτι και μπήκε η αστυνομία. Κάποια στιγμή ο δράστης εντοπίστηκε και τον πυροβόλησε μία γυναίκα αστυνομικός.

Η τεραστια αστυνομική επιχείρηση που παραμένει σε εξέλιξη γίνεται σε ένα πολυσύχναστο από κόσμο εμπορικό κέντρο κοντά στην Ακτή Μπόντι.

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν στο Reuters ότι ακούστηκαν πυροβολισμοί. Ένας από τους μάρτυρες δήλωσε ότι είδε μία γυναίκα ξαπλωμένη στο έδαφος πριν ο ίδιος, βρει καταφύγιο σε ένα κοσμηματοπωλείο.

Αρκετές αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν πλήθη ανθρώπων να εγκαταλείπουν το εμπορικό κέντρο, ενώ περιπολικά της αστυνομίας και οχήματα των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης έφταναν στην περιοχή.

Οι αστυνομικές αρχές παρότρυναν τους πολίτες να αποφεύγουν τη γυρω περιοχή.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ