Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑυστηρό lockdown από σήμερα και για μία εβδομάδα

Αυστηρό lockdown από σήμερα και για μία εβδομάδα

Αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού είναι σε ισχύ από σήμερα στις 6 το πρωί και για μία εβδομάδα, προκειμένου να μην επιβαρυνθεί η επιδημιολογική εικόνα από τη χαλάρωση των γιορτών, καθώς στόχος είναι η επαναλειτουργία των σχολείων όλων των βαθμίδων στις 11 Ιανουαρίου.

Ως εκ τούτου, από σήμερα σταματά η «παράδοση εκτός» (click away) στα εμπορικά καταστήματα, δεν θα λειτουργούν βιβλιοπωλεία, κομμωτήρια, υπηρεσίες περιποίησης νυχιών, ΚΤΕΟ, ενώ αναστέλλονται οι δραστηριότητες κυνηγιού και ψαρέματος. Οι δραστηριότητες αυτές θα επανέλθουν στις 11 Ιανουαρίου, με βάση τους κανόνες που ίσχυαν κατά την περίοδο των γιορτών.

Επανέρχεται η απαγόρευση μετακινήσεων στο αυστηρότερο ωράριο, από τις 21:00 το βράδυ μέχρι και 5:00 το πρωί, με μόνη εξαίρεση τους εργαζόμενους και όσους έχουν ανάγκη ιατρικής βοήθειας.

Οι εκκλησίες θα παραμείνουν κλειστές για τους πιστούς και δεν θα γίνει την ημέρα των Θεοφανείων Αγιασμός των υδάτων σε εξωτερικούς χώρους. Η λειτουργία των Θεοφανείων θα πραγματοποιηθεί εσωτερικά από τους ιερείς, ενώ μετά τις 11 Ιανουαρίου θα επιτρέπεται ξανά η παρουσία πιστών για τις Κυριακάτικες λειτουργίες με τους κανόνες που ίσχυαν τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

Στο τέλος της 2ης εβδομάδας του Ιανουαρίου θα αξιολογηθεί η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα και με βάση αυτήν την αξιολόγηση θα ληφθούν αποφάσεις για τους υπόλοιπους τομείς της κοινωνικής και οικονομικής δραστηριότητας, όπως διευκρίνισε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. Ο ίδιος άλλωστε υπογράμμισε ότι η λήψη των μέτρων αποφασίστηκε καθώς η πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας συνεχίζεται και τα νοσοκομεία εξακολουθούν να νοσηλεύουν μεγάλο αριθμό ασθενών.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ